Τσιζκέικ με μέλι και ανθότυρο
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό για όλες τις ώρες
Προετοιμασία: 30΄, ψήσιμο: 30΄
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
Για τη βάση
150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
50 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
450 γρ. ανθότυρο
50 γρ. μέλι
3 αβγά
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Διαδικασία
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο μιας ταρτιέρας ή σε ατομικά φορμάκια τάρτας.
Για την κρέμα, ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο με το μέλι, τα αβγά και την κανέλα.Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.
Ψήνουμε το τσίζκεϊκ για 30 λεπτά.
Tips
Σερβίρουμε το τσιζκέικ με σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού ή με μαρμελάδα μήλο ή βερίκοκο κατά προτίμηση, που θα διαλύσουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 κ.σ. νερό.
Τρώγεται, όμως, και σκέτο, πασπαλισμένο με κανέλα.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα – Αθωώθηκε από το δικαστήριο
- Eurovision 2026: Εκτός διαγωνισμού και Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβενία μετά την ανακοίνωση συμμετοχής του Ισραήλ
- Κεταμίνη: Έφηβος περιγράφει πώς η χρήση τού κατέστρεψε τη ζωή – Έπαιρνε 11 γραμμάρια την ημέρα
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Βαλένθια
- Ανασχηματισμός στην Κύπρο με μήνυμα (;) για τον GSI

