Μπακαλιάρος μπριάμ
Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο για δύο 24ωρα, αλλάζοντας νερό κάθε 6-8 ώρες
Υλικά (για 6 άτομα)
200 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες
200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, σε ροδέλες
300 γρ. πατάτες, σε ροδέλες
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το σερβίρισμα
30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
300 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
30 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
από 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
20 γρ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
300 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή από βιολογικό κύβο
1,5 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον μπακαλιάρο, και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε τα λαχανικά εκ νέου και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης

