Τουρκία: Τρεις νεκροί από επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση του AKP
Στην ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν ο αδελφός του βουλευτή του ΑΚP και δύο πρόσωπα από την αντίπαλη πλευρά
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων εναντίον μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που πραγματοποιούσαν προεκλογική περιοδεία στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, βουλευτής του AKP, πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία στα καταστήματα της περιοχής του Σουρούτς, στην επαρχία Σανλιούρφα, όταν ξέσπασε ένας καυγάς μεταξύ προσώπων που τον συνόδευαν και των ντόπιων εμπόρων.
Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκαν ο αδελφός του βουλευτή και δύο πρόσωπα από την αντίπαλη πλευρά, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει περίπου δέκα υπόπτους.
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Αχμέτ Ντεμιρτζάν, είπε ότι τα μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ήταν και ο βουλευτής Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, συμμετείχαν σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη συνοικία Σουρούτς.
«Υπάρχουν τραυματίες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Χρειάστηκε να γίνει αεροδιακομιδή» είπε ο υπουργός.
Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Anadolu υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οι επιτιθέμενοι προέρχονταν από το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) της αντιπολίτευσης.
Ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αντέδρασε στην επίθεση λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να εκφράζουν τις σκέψεις τους ψηφίζοντας σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον και όχι με συγκρούσεις.
- Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα με 12 νεκρούς, ανάμεσά τους έξι παιδιά – Οι ΗΠΑ στέλνουν επιθετικά ελικόπτερα στο Τελ Αβίβ
- ΠΑΣΟΚ: Η δημοσκοπική πτώση, το συνέδριο και η «ηχώ δωματίου»
- Ηράκλειο: Ζευγάρι διέπραξε 14 κλοπές με λεία πάνω από 60.000 ευρώ – Πώς έπεσε στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.
- Προπονητής Λεβερκούζεν: «Ο Ολυμπιακός είναι συμπαγής ομάδα με πολύ έμπειρο προπονητή»
- Λύση στην ακμή δίνει ο δερματολόγος – Οι υπόλοιποι έχουν ιδέες
- Ο σκύλος ακούει, μυρίζει, αλλά αντιλαμβάνεται έναν διαφορετικό κόσμο από ό,τι εμείς




