Μία δεσμευτική προσφορά από κινέζικο Όμιλο για την Εθνική Ασφαλιστική
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική της τράπεζας
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική της τράπεζας.
Η Gongbao είναι μια από τις δύο Κινεζικές εταιρίες, που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
O πρώτος «μνηστήρας» για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά την πρώτη φάση, ήταν μια κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η Εxin, που εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Σε ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η ΕτΕ σημειώνει ότι πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.
«Οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς» προσθέτει.
Αναφέρει επίσης ότι συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και ότι θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.
- Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 38χρονου μοντέλου – Την τεμάχισε και την πολτοποίησε ο άντρας της
- Βουλή: Οι πρώτες κόντρες για τον προϋπολογισμό – Πιερρακάκης και Φάμελλος αντάλλαξαν «πυρά»
- Βουλγαρία: Το κοινοβούλιο αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης του Ρόσεν Ζελιάσκοφ
- Εορταστικό ωράριο: Ποια καταστήματα δεν θα ανοίξουν την Κυριακή 14/12
- Τα «βρήκαν» Σλοτ και Σαλάχ: Επιστρέφει στο παιχνίδι με τη Μπράιτον ο Αιγύπτιος
- Ουκρανία: Να σταματήσουν οι επιθέσεις σε πλοία και ενεργειακές υποδομές, ζητά η Τουρκία – Τι μετέφερε το πλοίο









