Το «Μπαρμπαρός» ξαναβγαίνει για έρευνες – Νέα Navtex από την Τουρκία
Η Αγκυρα δεσμεύει μια τεράστια περιοχή στην οποία περιλαμβάνονται και εδάφη της κυπριακής δημοκρατίας
Δεν ησυχάζουν με τίποτε οι Τούρκοι και μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν. Είχαμε ημέρες να ακούσουμε για την κυπριακή ΑΟΖ και τη «μοιρασιά» των ενεργειακών κοιτασμάτων και τώρα η Αγκυρα είπε να μας θυμίσει τις διεκδικήσεις της.
Ετσι, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex στην οποία περιλαμβάνει και τμήματα της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η δεσμευμένη περιοχή φτάνει μέχρι τα σύνορα με τη Συρία!
Όπως φαίνεται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα (τον δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος Κύπρου), η περιοχή ξεκινά από απόσταση περίπου 4 ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και επεκτείνεται μέχρι το σημείο της ακτής που είναι το όριο των συνόρων Τουρκίας – Συρίας. Δηλαδή βασίζεται στις τουρκικές παράνομες διεκδικήσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Τουρκία βγάζει και το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» για έρευνες το οποίο συνοδεύεται από τα πλοία υποστήριξης M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON. Το προηγούμενο δίμηνο το «Μπαρμπαρός» διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές.
- Αρχεία Έπσταϊν: Απόδειξη για τους Αμερικανούς πως «οι πλούσιοι και ισχυροί δεν λογοδοτούν» για ό,τι κάνουν
- ΕΕ: Το σχέδιο «Made in Europe» πυροδοτεί έντονο λόμπινγκ στις Βρυξέλλες
- Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-1: «Πράσινο» προβάδισμα για τον τελικό του Challenge Cup
- Επιστροφή στους φυσικούς διακόπτες για τα αυτοκίνητα – Γιατί τα «κουμπιά» έρχονται να αντικαταστήσουν τις οθόνες αφής
- Βρετανία: Πώς οι Εργατικοί θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, εάν εκδιωχθεί ο Στάρμερ;
- «Συμβούλιο Ειρήνης»: Η Ινδονησία αναλαμβάνει την υποδιοίκηση της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης για τη Γάζα





