Αλλαγή ηγεσίας επιθυμούν οι συντηρητικοί του CDU
Η συντηρητική πτέρυγα του CDU ζητά την αποχώρηση της Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος και εγκατάλειψη της «πορείας προς το κέντρο»
Την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος, αλλά και την επαναφορά της υποχρέωσης στράτευσης, την κατάργηση του διπλού διαβατηρίου και την επιστροφή στην παλιά εικόνα της οικογένειας ζητούν μεταξύ άλλων στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με κείμενο – «μανιφέστο των συντηρητικών», το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Rheinische Post».
Με το κείμενό τους, τα συγκεκριμένα στελέχη προσπαθούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να ασκήσουν πίεση προς την κ. Μέρκελ προκειμένου να εγκαταλείψει την «πορεία προς το κέντρο».
Ο γάμος και η οικογένεια και η κεντρική εικόνα «πατέρας, μητέρα, παιδιά» αποτελούν τη σημαντικότερη βάση της κοινωνίας, αναφέρεται στο κείμενο, ενώ τονίζεται ότι πρέπει να δοθεί ανένδοτη μάχη εναντίον των αριστερών, δεξιών και ισλαμιστών εξτρεμιστών, αλλά και να καταργηθούν οι κοινωνικές εισφορές των εργαζομένων.
Το «μανιφέστο» αναμένεται να εγκριθεί αύριο κατά την ομοσπονδιακή συνδιάσκεψη της «Ένωσης Αξιών», της συντηρητικής πτέρυγας του CDU η οποία δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο.
Ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Μιτς, μιλώντας στην εφημερίδα, απαιτεί η κ. Μέρκελ να μην θέσει υποψηφιότητα για την ανανέωση της θητείας της ως αρχηγού του κόμματος στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την ανανέωση στο κόμμα.
Η «Ένωση Αξιών» δεν αποτελεί διάσπαση του CDU, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Γκρέγκορ Γκόλαντ: «Δεν αισθάνονται πλέον σαν στο σπίτι τους μέσα στο κόμμα και για αυτό πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους. Πολλοί σκέφτονται παρόμοια, αλλά δεν τολμούν να το εκφράσουν δημοσίως», τονίζει και προσθέτει ότι η Καγκελάριος «με την πολιτική της στο προσφυγικό άλλαξε το κόμμα και τη χώρα και πρέπει κανείς να εξηγεί την πολιτική του, αν θέλει να την αλλάξει».
Το κόμμα ζούσε πάντα από τις τρεις ρίζες του, την κοινωνική, την φιλελεύθερη και την συντηρητική, δηλώνει από την πλευρά του ο αρχηγός του CDU στην Βάδη-Βυρτεμβέργη Τόμας Στρομπλ και τονίζει ότι το CDU αρχίζει τώρα μια συνολική διαδικασία για την κατάρτιση νέου προγράμματος. «Εδώ πρέπει και μπορούν να συνεισφέρουν όλοι», καταλήγει.
- Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- Μεντιλίμπαρ: «Θα δώσουμε μεγάλες μάχες, ενωμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»
- Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα – Όχι στο στίγμα, ναι στην έκφραση
- Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της για ανάπτυξη ναρκαλιευτικών στον Κόλπο
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο ένοπλος, δύο τραυματίες
- Νίκος Ζήσης: «Δεν υπήρχαν εγωισμοί στην Εθνική του 2005 – Γι’ αυτό κερδίζαμε» (vid)

