Γερμανία: Αναζητούνται 5 ύποπτοι μετά από επίθεση σε τζαμί
Πέντε άνθρωποι αναζητούνται από τις γερμανικές αρχές για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» μετά τον εμπρησμό σε τζαμί στη νότια Γερμανία. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευή στο τζαμί του Λάουφεν, βορείως της Στουτγάρδης, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας της Στουτγάρδης και της αστυνομίας του Χαϊλμπρόν.
Πέντε άνθρωποι αναζητούνται από τις γερμανικές αρχές για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» μετά τον εμπρησμό σε τζαμί στη νότια Γερμανία. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευή στο τζαμί του Λάουφεν, βορείως της Στουτγάρδης, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας της Στουτγάρδης και της αστυνομίας του Χαϊλμπρόν.
«Άγνωστοι πέταξαν κοκτέιλ μολότοφ από το παράθυρο» του κτιρίου μέσα στο οποίο κοιμόταν ο ιμάμης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο ιμάμης, που δεν τραυματίστηκε, μπόρεσε να σβήσει μόνος του την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.
Οι ερευνητές που διεξάγουν έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», εκτιμούν ότι «τουλάχιστον πέντε άνθρωποι» έλαβαν μέρος στην επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομίας. Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης την πιθανότητα το κίνητρο να ήταν ρατσιστικό ή ισλαμοφοβικό.
Το Σάββατο, η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας καταδίκασε μια «απάνθρωπη εγκληματική πράξη» και μια «τρομοκρατική ενέργεια που δεν απειλεί μόνο άμεσα τους ανθρώπους αλλά ταράζει επίσης τα θεμέλια της κοινότητάς μας».
«Ζητούμε να χυθεί άπλετο φως» στην υπόθεση αυτή, δήλωσε ο πρόεδρός της Γκοκάι Σοφούογλου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).
Το 2017, 950 επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και χώρων που έχουν σχέση με τη μουσουλμανική κοινότητα σημειώθηκαν στη Γερμανία και 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της περιφέρειας Neue Osnabrucker Zeitung, περίπου 60 μουσουλμανικοί χώροι λατρείας έγιναν στόχος επιθέσεων το 2017 και οι περισσότερες διαπράχθηκαν από ακροδεξιά στοιχεία.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Φτάνει! Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής φιλοδοξίας και του πολιτικού παιχνιδιού
- «Στον… αέρα ο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης – Έχει πρόβλημα με τον Σκαριόλο»
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram – Κατηγορείται για «διευκόλυνση τρομοκρατικών ενεργειών»
- Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό – Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/2): Πού θα δείτε το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός και το παιχνίδι του Τσιτσιπά
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στις ΗΠΑ – Με ποιους θα συναντηθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-136x85.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442