Η Ιταλία αποχαιρέτησε με δάκρυα τον Αστόρι
Χιλιάδες φίλαθλοι και δεκάδες ποδοσφαιριστές αποχαιρέτησαν τον Ιταλό διεθνή και αρχηγό της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι, ο οποίος πέθανε ξαφνικά την Κυριακή σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ο θάνατός του άφησε το ιταλικό ποδόσφαιρο σε κατάσταση σοκ. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στη Βασιλική του Τίμιου Σταυρού της Φλωρεντίας, αλλά το πλήθος ήταν πολύ μεγάλο για να χωρέσει μέσα στην εκκλησία και η πλειοψηφία παρέμεινε εκτός, ενώ πολλοί, εμφανώς συγκινημένοι, θρηνούσαν με δάκρυα στα μάτια.
Χιλιάδες φίλαθλοι και δεκάδες ποδοσφαιριστές αποχαιρέτησαν τον Ιταλό διεθνή και αρχηγό της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι, ο οποίος πέθανε ξαφνικά την Κυριακή σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ο θάνατός του άφησε το ιταλικό ποδόσφαιρο σε κατάσταση σοκ.
Όλα τα παιχνίδια της περασμένης Κυριακής (4/3) στη Serie A αναβλήθηκαν, ενώ η Φιορεντίνα και η προηγούμενη ομάδα του, η Κάλιαρι, ανακοίνωσαν ότι θα αποσύρουν τη φανέλα με τον αριθμό 13 που φορούσε ο Αστόρι.
Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στη Βασιλική του Τίμιου Σταυρού της Φλωρεντίας, αλλά το πλήθος ήταν πολύ μεγάλο για να χωρέσει μέσα στην εκκλησία και η πλειοψηφία παρέμεινε εκτός, ενώ πολλοί, εμφανώς συγκινημένοι, θρηνούσαν με δάκρυα στα μάτια.
Η σορός του Αστόρι έφτασε μέσα σε μια λευκή Μαζεράτι, ενώ φίλαθλοι κυμάτιζαν μοβ και λευκές σημαίες της Φιορεντίνα και κρατούσαν τα κασκόλ της ομάδας τους. Επίσης, μοβ και λευκά γαρύφαλλα είχαν ριχτεί πάνω από το φέρετρο. Τον επικήδειο εκφώνησε ο -συμπαίκτης του Αστόρι- Κροάτης μέσος, Μίλαν Μπάντελ.
«Υπάρχει μόνο ένας αρχηγός» τραγουδούσαν οι οπαδοί μετά το τέλος της τελετής και το φέρετρο μεταφερόταν εκτός της εκκλησίας.
«Είναι και θα είναι για πάντα Φλωρεντίνος» είπε ο καρδινάλιος Τζιουζέπε Μπετόρι, ο αρχιεπίσκοπος της πόλης, κατά την ομιλία του.
Γεννημένος στη Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, ο Αστόρι έγινε αρχηγός της Φιορεντίνα την περσινή χρονιά. Στη 10η χρονιά του στη Serie A, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει η ομάδα του, και, όπως ανακοινώθηκε, ο θάνατός του προκλήθηκε από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Ούντινε.
Ο παλαίμαχος επιθετικός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, και ο επιθετικός της ίδιας ομάδας, Στέφαν Ελ Σαράουι, ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν την κηδεία. Το «παρών» έδωσε και ο τελευταίος προπονητής του Αστόρι στην εθνική Ιταλίας, Τζιαν Πιέρο Βεντούρα.
Στην εθνική ομάδα ο Αστόρι είχε 14 συμμετοχές, ενώ στη Serie A πραγματοποίησε 289 εμφανίσεις.
Για την Φλωρεντία η Πέμπτη ήταν ημέρα πένθους, ενώ στα σχολεία και στις επιχειρήσεις τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ανοιχτό για πρώτη φορά σε προτάσεις για την παραχώρηση του Τζα Μοράντ το Μέμφις
- Μέτωπο 20+8 ποδοσφαιρικών ενώσεων κατά του ακατάλληλου Λανουά
- Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει τσιφλίκι του το Kennedy Center – Από την ονοματοδοσία στο ντοκιμαντέρ της Μελάνια
- Όλοι εναντίον όλων για τη διαιτησία στη Serie A: «Καμπάνες», καταγγελίες διαιτητών και δηλώσεις για πολυβόλα
- Προαστιακός: Ταλαιπωρία για 21 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε συρμός στη γραμμή Καμίνια – Αγ. Ανδρέας
- «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδελφές μου» – Σοκάρει ο αδελφός των κοριτσιών από τη Μεσαρά

