Πιο πλούσιοι οι πλουσιότεροι το 2017 – Πρώτος ο Μπέζος
Πιο πλούσιοι κατά ένα 1 τρισ. δολάρια έγιναν οι... πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2017, μιας και οι αγορές αψήφησαν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα και «χτύπησαν» ιστορικά ψηλά. Ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είδε την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο μέσα στο 2017, καθώς αυξήθηκε κατά 34,2 δισ. δολάρια. Έτσι προσπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς στην πρώτη θέση θέση του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη.
Πιο πλούσιοι κατά ένα 1 τρισ. δολάρια έγιναν οι… πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2017, μιας και οι αγορές αψήφησαν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα και «χτύπησαν» ιστορικά ψηλά.
Ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είδε την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο μέσα στο 2017, καθώς ανέβηκε κατά 34,2 δισ. δολάρια. Έτσι προσπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς στην πρώτη θέση θέση του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη.
Ο ιδιοκτήτης της Microsoft κατείχε τη συγκεκριμένη θέση από τον Μάιο του 2013, ενώ έχει δωρίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας του για φιλανθρωπίες.
Όσον αφορά τον Μπέζος, η περιουσία του έφτασε στα 100 δισ. δολάρια μέσα στο έτος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 99,6 δισ. δολάρια, τον ακολουθεί ο Γκέιτς με 91,3 δισ. δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 440 δισεκατομμυριούχοι που αύξησαν την περιουσία τους μέσα στο 2017 κέρδισαν συνολικά 1,05 τρισ. δολάρια.
in.gr
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442