Πακιστάν: Είκοσι μετανάστες δολοφονήθηκαν στο ταξίδι προς Ευρώπη
Τα πτώματα 20 πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι πιστεύεται ότι προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη περνώντας από το Ιράν, βρέθηκαν γαζωμένα από σφαίρες αυτή την εβδομάδα στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.
Τα πτώματα 20 πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι πιστεύεται ότι προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη περνώντας από το Ιράν, βρέθηκαν γαζωμένα από σφαίρες αυτή την εβδομάδα στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.
Πέντε σοροί βρέθηκαν το Σάββατο στην περιοχή Κετς, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Ανουάρ ουλ Χακ. Τα θύματα είχαν δολοφονηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, πρόσθεσε.
Την Τετάρτη, είχαν βρεθεί άλλα δεκαπέντε πτώματα στην ίδια περιοχή, επίσης με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, όπως είχε δηλώσει ο Άκμπαρ Χαριφάλ, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης της Μπαλουτσιστάν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Κατά τους δύο αξιωματούχους, τα είκοσι θύματα, που κατάγονταν από την επαρχία Πουντζάμπ, βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το Ιράν. Οι δολοφονίες τους πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν από αυτονομιστές, η δράση των οποίων είναι έντονη στην πολύ φτωχή αυτή επαρχία του Πακιστάν, σύμφωνα με τους ίδιους.
Ο στρατός του Πακιστάν ανέφερε ότι ένας ηγέτης των αυτονομιστών που θεωρεί ότι «ενεχόταν» στην πρώτη σφαγή σκοτώθηκε την Παρασκευή 25 χιλιόμετρα βόρεια του σημείου όπου βρέθηκαν τα πτώματα. Ο άνδρας αυτός κατηγορείτο επίσης για ενέδρες εναντίον αυτοκινητοπομπών του στρατού και για τους φόνους πολλών αμάχων, ανέφερε ανακοίνωση των πακιστανικών ένοπλων δυνάμεων.
Οι βελούχοι αυτονομιστές βάζουν συχνά στο στόχαστρο εργάτες ή πολίτες από την Πουντζάμπ, που κατηγορούν ότι εκμεταλλεύονται την επαρχία τους, τη φτωχότερη του Πακιστάν παρότι διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ορυκτών.
Από την επαρχία Μπαλουτσιστάν περνάει η κυριότερη οδός των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω Ιράν, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν λόγω των κακουχιών ή από τις σφαίρες ένοπλων οργανώσεων.
Πέραν των αυτονομιστών, στην επαρχία δρουν ή επιχειρούν να διεισδύσουν ισλαμιστές. Το Μπαλουτσιστάν βιώνει επίσης αλλεπάλληλα κρούσματα βίας με κίνητρο το θρησκευτικό ή το φυλετικό μίσος. Οι δολοφονίες Χαζάρων, των μελών μιας σιιτικής εθνικής μειονότητας τα μέλη της οποίας αναγνωρίζονται εύκολα λόγω των ασιατικών χαρακτηριστικών τους, είναι συχνές στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442