Λιβύη: Ένοπλοι απήγαγαν τέσσερις μηχανικούς
Τέσσερις μηχανικοί που εργάζονται για την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Enka απήχθησαν στη νοτιοδυτική Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από ένα στέλεχος της κρατικής λιβυκής εταιρείας ηλεκτροδότησης. Οι άνδρες, τρεις Τούρκοι και ένας Νοτιοαφρικανός, απήχθησαν από ομάδα ενόπλων ενώ πήγαιναν οδικώς από το αεροδρόμιο της πόλης Ουμπάρι στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βοηθούσαν να κατασκευαστεί.
Τέσσερις μηχανικοί που εργάζονται για την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Enka απήχθησαν στη νοτιοδυτική Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από ένα στέλεχος της κρατικής λιβυκής εταιρείας ηλεκτροδότησης.
Οι άνδρες, τρεις Τούρκοι και ένας Νοτιοαφρικανός, απήχθησαν από ομάδα ενόπλων ενώ πήγαιναν οδικώς από το αεροδρόμιο της πόλης Ουμπάρι στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βοηθούσαν να κατασκευαστεί.
Η κατασκευάστρια εταιρεία ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων μηχανικών. Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο ποια οργάνωση ευθύνεται για την απαγωγή τους.
Η δημόσια εταιρεία της Λιβύης εξέφρασε τη λύπη της για το συμβάν, τονίζοντας ότι το «στρατηγικό σχέδιο» βρισκόταν «στο τελευταίο στάδιο» της κατασκευής του.
Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 οι ξένοι εργαζόμενοι και οι διπλωματικές αντιπροσωπείες στη Λιβύη μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο επιθέσεων και απαγωγών από παραστρατιωτικούς ή από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Τον περασμένο Ιούνιο, ένοπλοι απήγαγαν επτά μέλη της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη.
Παρά την απώλεια του προπυργίου του, της Σύρτης, τον Δεκέμβριο του 2016, το ΙΚ παραμένει ενεργό στη Λιβύη και έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις έκτοτε.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy
- Όπλα ή ψωμί; – Ο «στρατός των ονείρων» του Τραμπ και το «ψαλίδισμα» του κοινωνικού κράτους
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/4): Δράση με Ευρωλίγκα και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου
- ΗΠΑ: Η οργάνωση HALC πιέζει για αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας με φόντο τις θρησκευτικές ελευθερίες
- Πασχαλινό ωράριο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
- Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442