Το Ευγενίδειο είναι ιδιωτικό νοσοκομείο, λέει η ΠΟΕΔΗΝ στον πρωθυπουργό
Ευχές για καλή ανάρρωση στέλνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την εγχείρηση κήλης που έκανε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι ο κ. Τσίπρας «δεν χειρουργήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο που είναι Ανώνυμη Εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο».
Ευχές για καλή ανάρρωση στέλνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την εγχείρηση κήλης που έκανε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι ο κ. Τσίπρας «δεν χειρουργήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο που είναι Ανώνυμη Εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο».
Η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αξίζουν την εμπιστοσύνη και την στήριξή μας πάνω από όλα γιατί εκεί υπηρετεί το πιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό» εξηγεί ότι το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο είναι ανώνυμη εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο.
«Μπορεί μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να την κατέχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σύγκλητος να διορίζει διοικήσεις που έχουν την ευθύνη για την κατάντια του, δεν είναι όμως ανοικτό στους πολίτες αφού δεν εφημερεύει. Εκμεταλλευόμενο το ιδιόμορφο καθεστώς (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία) συγκεντρώνει Πανεπιστημιακούς Ιατρούς και Ιδιώτες που χειρουργούν ή προσφέρουν υπηρεσίες υγείας επί πληρωμή (από την τσέπη των ασθενών, από Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, από Ασφαλιστικά Ταμεία ή τον ΕΟΠΥΥ). Επειδή το κοστολόγιο των Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει είναι υψηλό συγκεντρώνει ασθενείς με οικονομική ευμάρεια και όχι τον λαουτζίκο που ψήφισε τον κο Τσίπρα για να φτιάξει το ΕΣΥ», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρουν ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιδιώκει την οικονομική εξυγίανση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου με μειώσεις μισθών των εργαζόμενων στους οποίους οφείλονται οι μισθοί τους πάνω από επτά μήνες και κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι «δεν τα βάζει με τους πανεπιστημιακούς ιατρούς που έχει προνομιακές σχέσεις. Το πόσο δημόσιο είναι το Ευγενίδειο Νοσοκομείο το διαπιστώνει κανείς και από την μη τήρηση του όρου της διαθήκης του δωρητή Ευγενίδη που προβλέπει την διάθεση δέκα κλινών σε απόρους ασθενείς. Για όλα αυτά χθες έπεσε η ιστοσελίδα του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου για να μην μπορούν να πάρουν πληροφορίες οι πολίτες για το που χειρουργήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας».
Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, την ταλαιπωρία των ασθενών και την εργασιακή κόπωση γιατρών και νοσηλευτών και υπογραμμίζει ότι«ο κος Τσίπρας πολύ καλά έπραξε για την υγεία του, οι πολίτες τι φταίνε που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να νοσηλευτούν στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και έμπλεξαν και με τον κο Πολάκη;».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Χανιά: Τρίγωνα κάλαντα και… μπαλωθιές – Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με κρότο
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο πλήγωσε τον Μάθιου Λίλαρντ με τις δηλώσεις του, αλλά «ποιος νοιάζεται;»
- Συνελήφθη διεθνής ποδοσφαιριστής στην Αγγλία ως ύποπτος για επίθεση
- Απαγόρευση εισόδου σε πολίτες 30 χωρών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
- Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κρατούμενος άρπαξε σωφρονιστικό υπάλληλο και τον απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι
- Ποιο λάθος στα ΑΤΜ μπορεί να μας κοστίσει ακριβά
- Ο Ραφίνια έβαλε τέλος στις φήμες…
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 13ης αγωνιστικής της Super League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442