Αθωώθηκε ο Σοφοκλής Πιλάβιος για το «μικρό Koriopolis»
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος είχε διωχθεί ποινικά από την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και κατηγορούνταν για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων στη δίκη για το «μικρό Koriopolis». Συγκεκριμένα, ο κ. Πιλάβιος κατηγορείτο ότι κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση απέκρυψε την ύπαρξη integrity officer (υπεύθυνος ακεραιότητας) στην Ομοσπονδία, καθώς και τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων, για χειραγώγηση αγώνων.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος είχε διωχθεί ποινικά από την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και κατηγορούνταν για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων στη δίκη για το «μικρό Koriopolis».
Συγκεκριμένα, ο κ. Πιλάβιος κατηγορείτο ότι κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση απέκρυψε την ύπαρξη integrity officer (υπεύθυνος ακεραιότητας) στην Ομοσπονδία, καθώς και τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων, για χειραγώγηση αγώνων.
Όπως ανέφερε ο ίδιος ενώπιον του ακροατηρίου για την υπεράσπισή του, οι ποινές που επιβλήθηκαν το 2011 από την Επιτροπή Εφέσεων για τα στημένα παιχνίδια ήταν ευρέως γνωστές και γι’ αυτό δεν τις επανέλαβε στο δικαστήριο, ενώ για τον «integrity officer» ανέφερε ότι η πρόσληψη του στην ΕΠΟ έγινε μετά τους επίμαχους αγώνες και δεν είχε γνώση των στοιχείων των φακέλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρακτέρ στην Αψίδα του Θριάμβου – Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται στο Παρίσι
- Αντετοκούνμπο: «Δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που θα βγω και θα πω ότι θέλω trade» (pic)
- «Ναι» στον διάλογο αλλά με τα τρακτέρ στον δρόμο η απάντηση των αγροτών στην κυβέρνηση – Τι δηλώνουν στο in
- Ανδρουλάκης: Δώστε λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήσατε στους αγρότες με το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Το διεθνές δίκαιο δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά
- La Bambola: Η Μadonna διασκευάζει τον ύμνο της Patty Pravo – «Ναρκωτικά, πολυγαμία, αναρχία, ηδονή»
- Οι δράσεις της ΑΑΔΕ το 2025 – Οι τρεις άξονες

