Σέρφερ διασώθηκε μετά από 30 ώρες στη θάλασσα
Ένας σέρφερ, ο οποίος αγνοείτο στα ανοικτά των ακτών της Σκοτίας, βρέθηκε σε απόσταση 13 μιλίων από τη στεριά, αφού πέρασε περισσότερες από 30 ώρες μέσα στο νερό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική ακτοφυλακή.
Ένας σέρφερ, ο οποίος αγνοείτο στα ανοικτά των ακτών της Σκοτίας, βρέθηκε σε απόσταση 13 μιλίων από τη στεριά, αφού πέρασε περισσότερες από 30 ώρες μέσα στο νερό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική ακτοφυλακή.
Ο άνδρας αυτός, ο οποίος σύμφωνα με το BBC είναι ο 22χρονος Μάθιου Μπράις από τη Γλασκώβη, δηλώθηκε ως αγνοούμενος αφού ξεκίνησε να πάει για σέρφινγκ το πρωί της Κυριακής από μια παραλία κοντά στο Κάμπελταουν στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Σκοτίας, προκαλώντας μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.
Τελικά, εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από σωστικό ελικόπτερο έχοντας ακόμη μαζί του την σανίδα του σερφ.
«Οι ελπίδες να βρεθεί σώος και αβλαβής ο σέρφερ εξανεμίζονταν έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα παραμονής στο νερό και με το σκοτάδι να πέφτει ανησυχούσαμε πολύ» δήλωσε η Ντον Πέτρι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής του Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία, που συντόνισε την επιχείρηση.
«Ήταν εξοπλισμένος με όλο τον κατάλληλο ρουχισμό, περιλαμβανομένης μιας στολής νεοπρενίου και αυτό μάλλον τον βοήθησε να επιβιώσει για τόσες ώρες στη θάλασσα. Έχει υποθερμία αλλά διατηρεί τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Μπέλφαστ» ανέφερε η συντονίστρια της επιχείρησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σικάγο: Συμμορία «γαζώνει» αυτοκίνητο με μωρό στο πίσω κάθισμα με πάνω 50 σφαίρες – Νεκρή η μητέρα [Βίντεο]
- Λίβανος: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι ψέκασε το έδαφός του με γλυφοσάτη
- Στα σκαριά, πολυμερής εμπορική συμφωνία για τα κρίσιμα ορυκτά
- Πυρηνικά όπλα: Παγκόσμια ανησυχία καθώς έληξε η τελευταία συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τον έλεγχό τους
- Από το Sell America στο Buy Europe – Aλλάζουν στρατόπεδο (;) οι επενδυτές
- Βενεζουέλα: Αποφυλάκισε άλλους 17 πολιτικούς κρατούμενους







