Νέα συγκέντρωση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και πορεία πραγματοποίησαν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι αντιδρούν στην τροπολογία με την οποία δόθηκε τριετής παράταση στις συμβάσεις τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να μονιμοποιηθούν στις 10 Φεβρουαρίου.
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και πορεία πραγματοποίησαν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι αντιδρούν στην τροπολογία με την οποία δόθηκε τριετής παράταση στις συμβάσεις τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να μονιμοποιηθούν στις 10 Φεβρουαρίου.
{{{ map }}}
Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ) χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική και εξωθεσμική» την τροπολογία και «ανεπαρκείς» τις εξηγήσεις που δόθηκαν.
Η πορεία πραγματοποιείται προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οδό Ευαγγελιστρίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή ψήφισε τροπολογία που προβλέπει παράταση μέχρι τρία έτη κατ’ ανώτατο όριο στη θητεία των πυροσβεστών.
Η τροπολογία αφορά 2.093 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας είπε ότι «υπάρχει διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς για τη μονιμοποίησή τους, που μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε μερικές μέρες ή σύντομα».
Σημείωσε δε ότι «για το μεταβατικό διάστημα και για την κάλυψή τους προτείνεται η μεταβατική διάταξη που προβλέπει 3ετή παράταση της θητείας τους, την οποία θα διανύσουν με το βαθμό του πυροσβέστη».
«Ανανεώνουμε τη θητεία τους μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησής τους, που νομίζουμε θα γίνει πολύ σύντομα» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας, ενώ διευκρίνισε ότι οι 2.093 πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα έπρεπε βάσει νόμου του 2014 να έχουν μονιμοποιηθεί ήδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442