Σε επιφυλακή η Τροχαία για τις μετακινήσεις του τριημέρου
Αυξημένα μέτρα κατά το διάστημα από 24 έως 27 Φεβρουαρίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.
Αυξημένα μέτρα κατά το διάστημα από 24 έως 27 Φεβρουαρίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
- Ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί ΚΤΕΛ).
- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις.
- Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
- Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.
Και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
Στο μεταξύ, και κατά το εορταστικό αυτό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, και συγκεκριμένα:
- Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου: από 16.00-21.00 στο ρεύμα εξόδου.
- Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: από 08.00-13.00 στο ρεύμα εξόδου.
- Την Καθαρά Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου: από 15.00-21.00 στο ρεύμα εισόδου.
Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442