Αύξηση των επενδυτικών ροών προς την ευρωζώνη τον Δεκέμβριο
Αύξηση σημείωσαν οι επενδυτικές ροές προς την ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, με το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών να συρρικνώνεται ελαφρά, είπε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αύξηση σημείωσαν οι επενδυτικές ροές προς την ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, με το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών να συρρικνώνεται ελαφρά, είπε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι άμεσες επενδύσεις και οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου αυξήθηκαν στα 121,9 δισ. ευρώ, έναντι εκροών 13,8 δισ. τον προηγούμενο μήνα, χάρη στον διπλασιασμό των άμεσων επενδύσεων και την αντιστροφή της τάσης στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία για την ευρωζώνη, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στα 31 δισ. ευρώ από 36,4 δισ. τον Νοέμβριο, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο.
Για τους τελευταίους 12 μήνες, το πλεόνασμα επεκτάθηκε στο 3,4% του ΑΕΠ από 3,1% το προηγούμενο έτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442