Πρόταση στον Τραμπ να χτίσουν κρατούμενοι το φράχτη στο Μεξικό
Να σταλούν κρατούμενοι από όλες τις φυλακές των ΗΠΑ για να χτίσουν το τείχος που είχε υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό πρότεινε σερίφης από τη Μασαχουσέτη. «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο σχέδιο που θα είχε τόσο θετικές συνέπειες για τους κρατούμενους και τη χώρα μας» είπε ο σερίφης Τόμας Χότζον, της κομητείας Μπρίστολ.
Να σταλούν κρατούμενοι από όλες τις φυλακές των ΗΠΑ για να χτίσουν το τείχος που είχε υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό πρότεινε σερίφης από τη Μασαχουσέτη.
«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο σχέδιο που θα είχε τόσο θετικές συνέπειες για τους κρατούμενους και τη χώρα μας» είπε ο σερίφης Τόμας Χότζον, της κομητείας Μπρίστολ, κατά την ορκωμοσία του, αργά το βράδυ της Τετάρτης για τέταρτη συνεχόμενη θητεία.
«Πέρα από το ότι θα μάθουν και θα τελειοποιήσουν τις οικοδομικές δεξιότητές τους, είναι πολύ ισχυρός ο συμβολισμός, καθώς αυτοί οι κρατούμενοι θα χτίζουν έναν τοίχο για να εμποδίσουν την εγκληματικότητα στις κοινότητες όλης της χώρας και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους ίδιους και για τους άλλους Αμερικανούς μόλις αποφυλακιστούν».
Ο Τραμπ, που πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, επέμενε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα πείσει τη μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για το τείχος, όμως μεξικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ανταποκρινόμενο σε αίτημα του επιτελείου του Τραμπ, προσδιόρισε τον περασμένο μήνα μια έκταση μήκους 644 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν νέοι φράχτες.
Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο εκτιμά ότι η ανέγερση του φράχτη σε αυτήν την έκταση θα μπορούσε να στοιχίσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τρομακτικές στιγμές: Κοριτσάκι καταγράφει τη στιγμή που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Βηρυτό
- Ποια είναι η «κρυφή αίσθηση» που έχει ο σκύλος σας και καθορίζει το σώμα του; – Τι είναι η ιδιοδεκτικότητα
- Τα σενάρια για να βρεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442