Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα πάει στην τελετή απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας
Ο μουσικός Μπομπ Ντίλαν δεν θα ταξιδέψει στην Σουηδία για να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, έγινε γνωστό από τη σουηδική Ακαδημία. Σύμφωνα με την Ακαδημία, ο Ντίλαν επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις».
Ο μουσικός Μπομπ Ντίλαν δεν θα ταξιδέψει στην Σουηδία για να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, έγινε γνωστό από τη σουηδική Ακαδημία.
Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι έλαβε προσωπική επιστολή από τον Μπομπ Ντίλαν, στην οποία ο μουσικός ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην τελετή απονομής του Νόμπελ και επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις».
Ο Ντίλαν είπε στην Ακαδημία ότι αισθάνεται «μεγάλη τιμή» για τη βράβευσή του και εξέφρασε την ελπίδα να μπορούσε να παραλάβει προσωπικά το βραβείο.
Ο μουσικός θα πρέπει να δώσει μία διάλεξη έως τον Ιούνιο.
Τις πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, ο Μπομπ Ντίλαν ήταν «εξαφανισμένος»: η Ακαδημία δεν μπορούσε να τον βρει για να του ανακοινώσει επισήμως τη βράβευση, ενώ ο ίδιος είχε αποφύγει να κάνει δηλώσεις.
Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας, ο Μπομπ Ντίλαν έδωσε συνέντευξη λέγοντας ότι «δεν έχει λόγια» για τη βράβευσή του και εκφράζοντας την επιθυμία του να παραστεί στην τελετή απονομής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Χιλή κηρύσσει κατάσταση καταστροφής – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα




