Μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό το Σάββατο στη Βιέννη
Μίνι Σύνοδο έχει συγκαλέσει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Αυστριακός καγκελάριος στη Βιέννη για την προσφυγική κρίση. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Μίνι Σύνοδο έχει συγκαλέσει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Αυστριακός καγκελάριος στη Βιέννη για την προσφυγική κρίση. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα δεν υπήρξε πρόοδος στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του εφ΄ όλης της ύλης στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν.
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αυστριακός καγκελάριος, στόχος της «μίνι» Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό είναι «η συζήτηση σχεδίων για την προστασία των συνόρων της Συνθήκης Σένγκεν. με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών και με τη συμμετοχή της γερμανίδας καγκελαρίου».
Στη Σύνοδο αναμένονται, εκτός του έλληνα πρωθυπουργού και της γερμανίδας καγκελαρίου, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως επίσης οι πρωθυπουργοί από Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.
«Θα πρέπει κανείς να συνεχίσει να ασκεί πίεση», ανέφερε ο καγκελάριος αναφερόμενος στις προτάσεις των τεσσάρων χωρών της αποκαλούμενης «Ομάδας του Βίζεγκραντ» (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), κρατώντας απόσταση από την πρόταση που παρουσίασαν οι τέσσερις χώρες στην Μπρατισλάβα για το μέλλον της ΕΕ, στην οποία απορρίπτουν κατηγορηματικά μία δεσμευτική ποσόστωση στην κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη της, που έχει προσδιοριστεί με απόφαση της ΕΕ και που οι ίδιες αρνούνται επίμονα να εφαρμόσουν.
Ο Αυστριακός καγκελάριος χαρακτηρίζει «μεγάλη πρόοδο» την απόφαση στην Μπρατισλάβα για την αποστολή επιπλέον 200 στελεχών της Frontex και επιπλέον 50 φορτηγών αυτοκινήτων στη Βουλγαρία για ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ προς την Τουρκία, καθώς, όπως σημείωσε στη συνέντευξή του, «θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος έρχεται στην Ευρώπη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ρομάνο από την Ίντερ ο ΟΦΗ
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Το ΝΑΤΟ και ο βρετανικός νόμος για απόστρατους που εργάζονται στην Κίνα
- Η Betsson Επίσημος Χορηγός του Davis Cup
- WWF: Πώς η προδιαγεγραμμένη καύση βοηθά στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών
- Ποια επιδόματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εφορίας
- ΗΠΑ και Κίνα αρνήθηκαν να υπογράψουν διακήρυξη για τη στρατιωτική χρήση της ΑΙ
- Βιολάντα: Εξετάζονται δείγματα από το έδαφος – Κατασχέθηκαν έγγραφα από το σπίτι του ιδιοκτήτη
- «Man down»: Ο Μοντέρο σώριασε τον «πολύ» Βασίλιε Μίτσιτς στο παρκέ και τα social media… γλεντούν (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442