Πώς προχωρούν τα έργα επέκτασης του τραμ στον Πειραιά
Συνεχίζονται τα έργα για την επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά. Πλέον οι περισσότερες εργασίες επικεντρώνονται στο στρώσιμο του τροχιόδρομου ενώ εξακολουθούν οι αρχαιολογικές εργασίες σε 2-3 σημεία του έργου.
Συνεχίζονται τα έργα για την επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά. Πλέον οι περισσότερες εργασίες επικεντρώνονται στο στρώσιμο του τροχιόδρομου ενώ εξακολουθούν οι αρχαιολογικές εργασίες σε 2-3 σημεία του έργου.
Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό οι εργασίες προχωρούν με τους παρακάτω ρυθμούς:
Στην οδό Μικράς Ασίας, ολοκληρώθηκε ο τροχιόδρομος από τη γέφυρα Παπανδρέου μέχρι την οδό Σαρανταπόρου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής τροχιοδρόμου από την Σαρανταπόρου μέχρι τη γέφυρα Λαμπράκη, με αναστροφή καθώς και οι εργασίες αστικού σχεδιασμού στο προσκείμενο πεζοδρόμιο.
Στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ολοκληρώθηκε ο τροχιόδρομος από τη γέφυρα Λαμπράκη μέχρι την οδό Βενιζέλου. Επίσης, ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή στην περιοχή της στάσης Ευαγγελίστριας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μετατόπισης αποχέτευσης (Γορτυνίας – Ολυμπίας), κατασκευής τροχιοδρόμου και στάσης στη γέφυρα Λαμπράκη καθώς και οι εργασίες αστικού σχεδιασμού στο προσκείμενο πεζοδρόμιο (Βενιζέλου – Γεωργίου) και τη στάση Ευαγγελίστριας .
Στην οδό Βασ. Γεωργίου, εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για εργασίες στο προσκείμενο πεζοδρόμιο και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (κάθετες διαβάσεις ΔΕΗ). Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής τροχιοδρόμου στο προσκείμενο πεζοδρόμιο.
Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής τροχιοδρόμου από την οδό Ιπποδαμείας έως την Τσαμαδού καθώς και οι εργασίες αστικού σχεδιασμού στο προσκείμενο πεζοδρόμιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- HIIT: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική προπόνηση;
- Ποιοι 18άρηδες θα πρέπει να υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση
- Αρκάς: Η spooky «καλημέρα» της Παρασκευής
- ΝΑΤΟ: Ο Χέγκσεθ δεν θα παρευρεθεί στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες
- Συνταγή: Σολομός με ρεβύθια, σπανάκι και κάρι
- Επιδρομή της Ρωσίας στη Ζαπορίζια – Δύο νεκροί
- ΗΠΑ: Νέος βομβαρδισμός του στρατού εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό – Δύο νεκροί
- Διατροφή: Το να τρώμε μαζί με παρέα, μας κάνει καλό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442