Ένας στους πέντε Ρεπουμπλικανούς θέλει να αποσυρθεί ο Τραμπ
Σχεδόν ένας στους πέντε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θέλει να αποσυρθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos που αντικατοπτρίζει την αναταραχή την οποία έχει προκαλέσει η υποψηφιότητά του στο κόμμα.
Σχεδόν ένας στους πέντε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θέλει να αποσυρθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos που αντικατοπτρίζει την αναταραχή την οποία έχει προκαλέσει η υποψηφιότητά του στο κόμμα.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα 5-8 Αυγούστου σε δείγμα 396 εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών, δείχνει ότι το 19% από αυτούς θεωρεί πως ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα θα πρέπει να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία, το 70% ότι θα πρέπει να παραμείνει στην κούρσα, ενώ το 10% απάντησε ότι «δεν γνωρίζει».
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (ασχέτως κομματικής ταυτότητας) το 44% επιθυμεί την αποχώρηση του Τραμπ. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια δημοσκόπηση σε δείγμα 1.162 ψηφοφόρων, με περιθώριο λάθους συν/πλην 3%. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 9 μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο των ανθρώπων που στηρίζουν την προσπάθειά του, όπως καταγράφηκε σε προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos την Δευτέρα.
Ωστόσο, ούτε η δημοτικότητα της Χίλαρι Κλίντον θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή: πάνω από ένας στους δύο Αμερικανούς (ποσοστό 53%) έχει αρνητική άποψη για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ το 63% έχει αρνητική άποψη για τον Τραμπ.
Άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από το πρακτορείο Reuters δείχνει ότι η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με πάνω από επτά μονάδες διαφορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αρτέμιδα: «Έβαλε πρώτη και έφυγε, δεν σταμάτησε πουθενά» λέει ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
- Ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ξεκινήσει στις 5μμ, λέει ο Τραμπ – Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου
- MAD VMA 2026: Ξεκίνησε η προπώληση για το απόλυτο μουσικό event του καλοκαιριού
- Τέλος ο Ντοκ Ρίβερς από τους Μπακς
- Αρκάς: Καλημέρα στους συνταξιούχους
- Fuel Pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα έως 30 Απριλίου για όλα τα ΑΦΜ – Πώς θα κάνετε αίτηση
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442