Ζίκο: «Ο Νειμάρ δεν είναι άξιος για αρχηγός της Βραζιλίας»
Η «λευκή» ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Νότια Αφρική, που έπαιζε με δέκα παίκτες την τελευταία μισή ώρα, απογοήτευσε όλους τους φίλους της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας. Το ίδιο αποτέλεσμα, που έφτασε στη συνέχεια απέναντι στο Ιράκ, προκάλεσε συναγερμό, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο Νειμάρ και η παρέα του θα χρειαστεί να νικήσουν τη Δανία, για να αποφύγουν τον αποκλεισμό και το πατατράκ.
Η «λευκή» ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Νότια Αφρική, που έπαιζε με δέκα παίκτες την τελευταία μισή ώρα, απογοήτευσε όλους τους φίλους της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας. Το ίδιο αποτέλεσμα, που έφτασε στη συνέχεια απέναντι στο Ιράκ, προκάλεσε συναγερμό, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο Νειμάρ και η παρέα του θα χρειαστεί να νικήσουν τη Δανία, για να αποφύγουν τον αποκλεισμό και το πατατράκ.
Ο Ζίκο, ακρογωνιαίος λίθος στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «ντροπή» για αυτό που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας.
«Αλλά τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο στη χώρα μας υπήρξε η μια ντροπή μετά την άλλη. Αυτή θα είναι η τελευταία μιας σειράς», τόνισε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Ρίο από έναν από τους χορηγούς του. Αλλά η κριτική για την Ολυμπιακή ομάδα δεν τελείωσε εκεί.
«Η πίεση του κόσμου παίζει αποφασιστικό ρόλο στην απόδοση της Βραζιλίας; Θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Η φανέλα της Βραζιλίας είναι πάρα πολύ βαριά; Θα πρέπει να αστειεύεται όποιος λέει τέτοια πράγματα. Σήμερα είναι πολύ ελαφριά, φτιαγμένη από το καλύτερο ύφασμα στον κόσμο, σίγουρα καλύτερο από εκείνο των δικών μου χρόνων. Το γεγονός ότι παίζει στο σπίτι, εδώ στη Βραζιλία, θα πρέπει να είναι ένα πλεονέκτημα, και αν κάποιος είναι καλός πρέπει να είναι σε θέση να το κάνει και να δείξει τη χαρά του αυτή . Αυτή την δικαιολογία για την πίεση δεν την αποδέχομαι. Έχουμε την ομάδα για να κερδίσουμε. Ομως οι σημερινοί παίκτες έχουν την τάση να ξεχνάνε ότι είναι επαγγελματίες», πρόσθεσε ο διάσημος Βραζιλιάνος.
Μεταξύ των παικτών που είναι στο στόχαστρο του σημερινού προπονητή της Γκόα, βρίσκεται ο Νειμάρ, που φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
«Ο αρχηγός της ομάδας μας δεν είναι άξιος γι αυτό, πρέπει να σκέφτεται μόνο για να παίξει το ποδόσφαιρο του», τόνισε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ισραήλ κατεδάφισε κτίρια του ΟΗΕ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – «Πρωτοφανής επίθεση», λέει η UNRWA
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόβει μάρτυρες και επιταχύνει διαδικασίες- Οργή και καταγγελίες για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Βουβός ο πόνος στο τελευταίο «αντίο» στον 50χρονο
- Ποιοι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν φόρο – Τα SOS των δηλώσεων
- Η Ίντερ απέκτησε τον Γιακίροβιτς από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ
- ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση σε βενζινάδικα για απάτες με τα καύσιμα – 10 συλλήψεις



