Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος στα σημερινά επίπεδα δεν είναι βιώσιμο
Το χρέος της Ελλάδας στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα δεν είναι βιώσιμο, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στη Βιέννη, επανερχόμενη στο θέμα που άνοιξε εντόνως χθες με την χαρακτηριστική φράση της «για ποια συμφωνία για το ελληνικό χρέος μιλάτε;». «Το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στηρίζοντας το πρόγραμμα μόνο εφόσον βεβαιωθεί προηγουμένως ότι το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο» επανέλαβε αυστηρά.
Το χρέος της Ελλάδας στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα δεν είναι βιώσιμο, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στη Βιέννη, επανερχόμενη στο θέμα που άνοιξε εντόνως χθες με την χαρακτηριστική φράση της «για ποια συμφωνία για το ελληνικό χρέος μιλάτε;».
Η ίδια επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου για τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν προκειμένου να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στηρίζοντας το πρόγραμμα μόνο εφόσον βεβαιωθεί προηγουμένως ότι το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο».
Επίσης, η ίδια διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΔΝΤ είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην χρηματοοικονομική σταθερότητα προκειμένου η χώρα να μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί μόνη της τις δανειακές της ανάγκες.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.