«Μα τι έχουν δει τα παιδιά…»: Ζωγραφιές προσφυγόπουλων δείχνει ο Πάπας
Με εμφανή τη συγκίνηση στα μάτια και τον τόνο της φωνής του, ο Πάπας Φραγκίσκος έδειξε στους δημοσιογράφους στην πτήση επιστροφής στην Αγία Έδρα ζωγραφιές που του έδωσαν παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου. Ζωγραφιές στις οποίες ο ήλιος κλαίει καθώς κοιτά από ψηλά παιδιά ένα παιδί να πνίγεται στη θάλασσα. «Βλέπετε ο ήλιος κλαίει. Μα αν ο ήλιος είναι ικανός να κλαίει... τότε κι εμείς... ένα δάκρυ θα μας κάνει καλό» είπε ο ποντίφικας ζητώντας ανθρωπιά και αλληλεγγύη. «Η σημερινή ημέρα ήταν για να κλαίμε» είπε για την επίσκεψη στη Λέσβο.
Με εμφανή τη συγκίνηση στα μάτια και τον τόνο της φωνής του, ο Πάπας Φραγκίσκος έδειξε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση επιστροφής στην Αγία Έδρα ζωγραφιές που του έδωσαν παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου.
Ζωγραφιές στις οποίες ο ήλιος κλαίει καθώς κοιτά από ψηλά ένα παιδί να πνίγεται στη θάλασσα. «Βλέπετε ο ήλιος κλαίει. Μα αν ο ήλιος είναι ικανός να κλαίει… τότε κι εμείς… ένα δάκρυ θα μας κάνει καλό» είπε γνέφοντας με το κεφάλι ο ποντίφικας ζητώντας μέσω των λόγων του ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν πτήσει προς το Βατικανό, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έδειξε στους δημοσιογράφους ζωγραφιές των παιδιών που αποτυπώνουν το δράμα που έχουν βιώσει, λέγοντας «η σημερινή ημέρα ήταν για να κλαίει κανείς».
(Στο 9′:10” Πάπας δείχνει τις ζωγραφιές των παιδιών)
Η πρώτη ζωγραφιά δείχνει ένα περιστέρι και δίπλα του τη λέξη «pace» (ειρήνη). «Τι θέλουν τα παιδιά; Ειρήνη. Γιατί υποφέρουν. Είναι αλήθεια ότι κάνουν μαθήματα στον καταυλισμό. Μα τι έχουν δει τα παιδιά…» λέει ο Φραγκίσκος δείχνοντας την επόμενη φωτογραφία.
«Έχουν δει ένα παιδί να πνίγεται. Και αυτό τα παιδιά το έχουν στην καρδιά τους. Πραγματικά, η σημερινή ημέρα ήταν για να κλαίμε. Για να κλαίμε»…
«Αυτά τα παιδιά το έχουν αυτό στη μνήμη τους και θα χρειαστεί χρόνος για το επεξεργαστούν. Εδώ [δείχνει τη φωτογραφία] ο ήλιος κλαίει. Αλλά εάν ο ήλιος μπορεί και κλαίει, τότε κι εμείς… Ένα δάκρυ θα μας κάνει καλό» λέει ο Πάπας Φραγκίσκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
- ΝΑΤΟ: Η σχέση Ρούτε-Τραμπ ανησυχεί τους Ευρωπαίους – Πιστεύουν ότι υπονομεύει τη θέση τους στον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442