Βουλιάζει το ισπανικό σενάριο τριπλής συγκυβέρνησης, πιο κοντά οι εκλογές
Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις πολλών στη Μαδρίτη και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η πρώτη συνάντηση μεταξύ Σοσιαλιστών, Podemos και του κεντρώου Ciudadanos φαίνεται πολύ πιθανό να μείνει και η τελευταία, καθώς οι διαφορές των τριών κομμάτων μοιάζουν απαγορευτικές για να σχηματιστεί συγκυβέρνηση. Εκ των πραγμάτων, αυτό φέρνει όλο και πιο κοντά τις νέες κάλπες εάν δεν έχει βρεθεί κυβερνητική συνεργασία μέχρι τις 2 Μαΐου.
Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις πολλών στη Μαδρίτη και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η πρώτη συνάντηση μεταξύ Σοσιαλιστών, Podemos και του κεντρώου Ciudadanos φαίνεται πολύ πιθανό να μείνει και η τελευταία, καθώς οι διαφορές των τριών κομμάτων μοιάζουν απαγορευτικές για να σχηματιστεί συγκυβέρνηση.
Εκ των πραγμάτων, αυτό φέρνει όλο και πιο κοντά τις νέες κάλπες εάν δεν έχει βρεθεί κυβερνητική συνεργασία μέχρι τις 2 Μαΐου.
Μετά την σχεδόν τρίωρη συνάντηση που είχαν οι ομάδες από τα τρία κόμματα -στην οποία δεν παρέστησαν ούτε ο αρχηγός του σοσιαλιστικού PSOE, Πέδρο Σάντεθ, ούτε ο αρχηγός του Ciudadanos Αλμπέρτο Ριβέρα- η εικόνα αδιεξόδου ήταν σαφέστατη.
«Νομίζω πως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι διαφορές μεταξύ του Ciudadanos και του Podemos είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία» είπε μετά τη συνάντηση ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Ciudadanos, Μανουέλ Βιγέγκας.
Tα δύο κόμματα, που μπήκαν με ορμή στο Κοινοβούλιο και έθαψαν τον ισπανικό δικομματισμό, διαφωνούν σε ευρύ φάσμα ζητημάτων που ξεκινά από την οικονομική πολιτική και τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και φτάνει μέχρι το εξίσου καυτό ζήτημα της Καταλωνίας.
Oι χαμηλότερων τόνων δηλώσεις από την πλευρά του PSOE δεν έδωσαν διαφορετική εικόνα, αν και οι Σοσιαλιστές δεσμεύτηκαν πως «θα συνεχίσουν την προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης». Το ίδιο το Podemos πρόκειται να εκφραστεί επί των συνομιλιών και της κατάστασης την Παρασκευή.
Για να καταφέρει να κυβερνήσει το PSOE, δεύτερο κόμμα που έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα έπρεπε είτε να ενώσει τις δυνάμεις του με τα δύο νεοεισλθέντα κόμματα, είτε να συνασπιστεί με το Podemos και μία (ακόμη δυσκολότερη) «βεντάλια» μικρότερων σχηματισμών -εάν μείνει στη γραμμή του να απορρίπτει τον «μεγάλο συνασπισμό» με το PP του Μαριάνο Ραχόι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γη της ελιάς: Μυστικά και προδοσίες ανατρέπουν τις ισορροπίες
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442