
Σόιμπλε: Αν η Αθήνα δεν μπορεί να κόψει συντάξεις, να βρεθούν εναλλακτικές
Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αν η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο δήλωσε την Τετάρτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, όπως αναφέρει το Reuters.
Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αν η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο δήλωσε την Τετάρτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, όπως αναφέρει το Reuters.
«Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει … μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ’αυτού», δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τις συντάξεις.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, ο Σόιμπλε, παραμένοντας σταθερός στη θέση που έχει διατυπώσει επανέλαβε: «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει».
Αντιθέτως, πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442