Aπάντηση Γ.Παπανδρέου στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά
Στην επιστολή Γεννηματά απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα». Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται και στις μεταρρυθμίσεις που ανέκοψαν οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα.
Στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα. Αυτό δηλαδή, που σπατάλησε πόρους και δυνατότητες του Ελληνισμού, υπονόμευσε τους δημιουργικούς Έλληνες, τις δημιουργικές Ελληνίδες, αυτό που μας ανάγκασε να ζητούμε δανεικά από τους εταίρους μας με επαχθείς όρους, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία – μια εθνική καταστροφή».
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απαντητική του επιστολή προς την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη αρχίσει την περίοδο 2009-2011 και ανέκοψε η κυβέρνηση Σαμαρά αρχικά και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Επαναλαμβάνει την πρότασή του για μια κοινή συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι, όπως αναφέρει, γνωρίζει και κατανοεί, πως τόσο η κ. Γεννηματά όσο και άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442