Αβραμόπουλος: «Κλειδί» της συμφωνίας, η άμεση εφαρμογή της
Ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επιτεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής εμφανίστηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για «μια ισχυρή συμφωνία που αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και δεσμεύει όλα τα μέρη σε ουσιαστική συνδρομή».
Ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επιτεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για «μια ισχυρή συμφωνία που αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και δεσμεύει όλα τα μέρη σε ουσιαστική συνδρομή».
Σχετικά άρθρα
- Απογοητευμένοι οι εγκλωβισμένοι της Ειδομένης από τις αποφάσεις της ΕΕ
- Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό
- Τσίπρας: Τρία φίλτρα για τη μείωση των προσφυγικών ροών
- Γιούνκερ: Διοικητική πρόκληση για την Ελλάδα η εφαρμογή της συμφωνίας
- ΝΔ: Όλα θα κριθούν από την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό
- Γεννηματά: Δύσκολη η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας
- Ασαφή σημεία και δυσκολίες βλέπει το Ποτάμι στη συμφωνία για το προσφυγικό
Σε δήλωσή του ο Επίτροπος τονίζει πως οι προσπάθειες της Επιτροπής και οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις έφεραν το θετικό αποτέλεσμα, επισημαίνει όμως πως «η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί μαγική λύση, που θα λύσει το πρόβλημα αυτόματα».
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο κλειδί της απόφασης είναι η εφαρμογή της που είναι άμεση.
Στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει μάλιστα πως «θα δοκιμασθεί η βούληση, η δυνατότητα και η ετοιμότητα όλων των μερών για την εφαρμογή της».
Σύμφωνα με τον Επίτροπο, ορίστηκε ήδη ένας επιχειρησιακός υπεύθυνος, ο οποίος ξεκίνησε να συντονίζει όλα τα Κράτη-Μέλη και ήδη η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ενημερώσει τον κ. Αβραμόπουλο για τη συνδρομή τους σε προσωπικό και μέσα.
«Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφών. Παράλληλα, οι ρυθμοί της μετεγκατάστασης προσφύγων προς άλλα κράτη-μέλη επιταχύνονται σταθερά» τονίζει, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη στο σύνολό της θα επιμερισθεί τις ευθύνες που αναλογούν σε όλα τα κράτη-μέλη βάσει των αρχών της αλληλεγγύης της υπευθυνότητας και της δεσμευτικής για όλα τα κράτη Σύμβασης της Γενεύης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της απόφασης είναι «vα καταπολεμηθεί το δίκτυο των διακινητών, να ανοίξουν νόμιμες οδοί προς την Ευρώπη εκείνων που χρήζουν και δικαιούνται προστασίας, να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία και οι εικόνες που βλέπουμε και που δεν πρέπει να ξαναδούμε στα ελληνικά νησιά, στον Πειραιά, στην Ειδομένη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442