Ο Μίμης Πλέσσας εμπνέεται από το συγκλονιστικό ποίημα του μέγιστου Καβάφη «Ιθάκη» καθώς και από τους στίχους και τα ποιήματα των σπουδαίων που ασχολήθηκαν με τη θάλασσα. «Για εμένα, η θάλασσα (Μάνα γεννήτρα της ζωής) είναι η μεγάλη αγαπημένη» επισημαίνει στο in.gr ο συνθέτης – εικαστικός με αφορμή τη δεύτερη προσωπική του έκθεση με τίτλο «Ταξίδι» που θα φιλοξενηθεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου στην Γκαλερί Έρση.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί για τη σύνθεση των έργων του συλλέγει από την περιοχή που μένει «μάζεψα τα αποκαΐδια και τα έκανα καράβια καλοτάξιδα» λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης κάνει λόγο για την Ελλάδα του σήμερα και για το πόσο έχει επηρεαστεί η τέχνη από την κρίση. «Αναμφισβήτητα. Και ο τρόπος που επηρεάστηκε έχει σταυροδρόμια και πολλές φορές αντίθετες διευθύνσεις». Και συμπληρώνει «Το σπουδαίο είναι ότι σε εποχές κρίσεις, τώρα όπως και στο παρελθόν, με πρωταγωνίστρια τη Μουσική και τη Ζωγραφική, ανθίζουν».

Ο Μίμης Πλέσσας συνεχίζει την προσωπική του διαδρομή στην πλαστικοζωγραφική, όπως την αποκαλούσε ο ακαδημαϊκός, Χρύσανθος Χρήστου, και ως εικαστικός συνθέτει υλικά του περιβάλλοντος χώρου του, δίνοντας σε αυτά μια δική του πνοή και δημιουργώντας ένα λεξιλόγιο του δικού του ονείρου. Βάρκες και ιστιοφόρα που αρμενίζουν, κήποι που ανθίζουν πίσω από τις νησιώτικες ξερολιθιές, βράχοι στη θάλασσα που δέχονται τη μανία της φύσης με εγκαρτέρηση.
Αυτά που όλα μαζί μορφοποιούν το Ταξίδι του.

Στην έκθεση συμμετέχει και η Ελεάνα Πλέσσα με ένα έργο εμπνευσμένο από την επικαιρότητα, με τίτλο «Ταξίδι στην Ελπίδα».

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 22 Μαρτίου στις 19:30
Διάρκεια Έκθεσης: έως το Σάββατο 16 Απριλίου

Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4 – Κολωνάκι, τηλ. 210 7220231
Ώρες λειτουργίας ׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00-20.00
Σάββατο 11.00 – 14.30 Κυριακή κλειστά


Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

entertainment.in.gr