«Εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα» ανταπαντά στη ΝΔ ο Τρ.Αλεξιάδης
Για «εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα», κατηγορεί τη ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ.Αλεξιάδης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο. Ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι ο διάλογος για τόσο σημαντικά θέματα δεν μπορεί να περιορισθεί σε μια κόντρα με ανταλλαγή ανακοινώσεων καλώντας τη ΝΔ να συζητήσουν το θέμα είτε σε ΜΜΕ, είτε στη Βουλή. Υποστηρίζει δε ότι ο πίνακας που παραθέτει η ΝΔ είναι άσχετος με το θέμα.
Για «εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα», κατηγορεί τη ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο.
Με την ανακοίνωση αυτή να είναι η τέταρτη για το θέμα που «ανταλλάσσουν» ΝΔ και ΥΠΟΙΚ, ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι ο διάλογος για τόσο σημαντικά θέματα δεν μπορεί να περιορισθεί σε μια κόντρα με ανταλλαγή ανακοινώσεων καλώντας τη ΝΔ να συζητήσουν το θέμα είτε σε ΜΜΕ, είτε στη Βουλή. Υποστηρίζει δε ότι ο πίνακας που παραθέτει η ΝΔ είναι άσχετος με το θέμα.
Ειδικότερα, στη νέα δήλωσή του, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι «η ΝΔ επέλεξε το πλέον δυσμενές πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση (φορολογική πολιτική) και μάλιστα με υπερβολές λαϊκισμού και αναξιοπιστίας, που δεν αρμόζουν στον θεσμικό της ρόλο. Ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, δεν μπορεί να περιορισθεί σε ανταλλαγή ανακοινώσεων που προκαλούν σύγχυση. Τους καλούμε να τον διεξάγουμε είτε σε οποιοδήποτε ΜΜΕ επιθυμούν, είτε στη Βουλή».
Ειδικά για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει τα εξής:
«1. Η ανακοίνωση της ΝΔ (29.12.15) αναφερόταν στην «εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών». Στο ίδιο θέμα απαντήσαμε (30.12.15) με τεκμήρια. Η ανταπάντηση της Ν.Δ. (31.12.15) αφορά όχι τα ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά …άλλο θέμα! Είναι αλήθεια ή όχι;
2. Η αύξηση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, είναι μια διαχρονική πραγματικότητα με μεγάλη αύξηση συνολικά τα τελευταία χρόνια. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη (μηνιαίες μεταβολές) προς το Δημόσιο, το 11μηνο του 2015 ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ (σε σχέση με το 2014) κατά 76,3 εκατ. ευρώ. Το 11μηνο του 2014 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ (σε σχέση με το 2013) κατά 3,1δισ. ευρώ. Είναι αλήθεια ή όχι;
3. Το 2015 σε σχέση με το 2014, τα φορολογικά έσοδα (σύμφωνα με τα στοιχεία που καταθέσαμε πρόσφατα στη Βουλή) αυξάνονται ανά μήνα, σε μεγάλο βαθμό με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο- Νοέμβριο οπότε είχαμε αυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων. Είναι αλήθεια ή όχι;
4. Είναι γνωστή ή μηχανογραφική ικανότητα της ΝΔ, αλλά ο συνημμένος πίνακας στο δελτίο τύπου της, είναι από μια μόνο υπηρεσία (ΚΕΦΟΜΕΠ) και για άσχετο θέμα (με τα ληξιπρόθεσμα). Μήπως ο σωστός πίνακας είναι ο συνημμένος σε αυτό το δελτίο Τύπου ο οποίος φυσικά δεν επιβεβαιώνει τα επιχειρήματά της; Είναι αλήθεια ή όχι;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442