Θεοδωράκης: Κράτος και εκκλησία δεν έχουν θέση στις κρεβατοκάμαρες
«Θέλω να πω λοιπόν στους συντηρητικούς πολίτες ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους και βέβαια δεν απειλεί την πατρίδα. Κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.
Για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα απελευθερώσουν την κοινωνία και θα πάνε τη χώρα μπροστά μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.
«Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα δικαιώματα δεν έχουν προτεραιότητα. Δεν το λέω μόνο για το σημερινό αποσπασματικό νομοσχέδιο αλλά το λέω και για όσα δεν κάνετε στις φυλακές, για όσα δεν κάνετε για τους ανάπηρους, για όσα δεν κάνετε για τους Ρομά . Υποσχεθήκατε πολλά -πήρατε τις ψήφους- και τώρα ραντεβού στην επόμενη προεκλογική περίοδο».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να φοβούνται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο συνεταίρος σας είπε προεκλογικά στους Έλληνες ότι θα σας μάθει να γράφετε μόνο με το δεξί. Μην τον επιβεβαιώνετε τόσο συχνά».
«Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας δεν κρίνεται μόνο από τον πλούτο που παράγει, αλλά από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες της» τόνισε.
«Εμείς λέμε: «Το κράτος και η εκκλησία δεν έχει καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους».
»Θέλω να πω λοιπόν στους συντηρητικούς πολίτες ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους και βέβαια δεν απειλεί την πατρίδα. Κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση.
»Ας πάψουμε λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να πάψουν οι ομοφυλόφιλοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις άρα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Και επί του συγκεκριμένου: πρέπει να μπορούν να συνάπτουν πολιτικό γάμο. Αυτή είναι η άποψη που έχει το Ποτάμι. Αυτή είναι η θέση μας» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έντονη κριτική στις ΗΠΑ για την παραμονή του Αντετοκούνμπο στους Μπακς: «Άλλη μια σεζόν στα σκουπίδια» (vid)
- Χίος: «Θα πρέπει να κοιτάξουμε κάθε πιθανή εκδοχή», λέει ναύαρχος εν αποστρατεία για την τραγωδία
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Και ο πρίγκιπας Λορέν του Βελγίου στον ιστό του παιδοβιαστή – Η απάντησή του
- Δήμος ανησυχεί για την εμφάνιση λύκων και αγριόχοιρων στον αστικό ιστό και ζητάει την απομάκρυνση τους
- Πλοίο χωρίς πυξίδα το χωροταξικό για τον τουρισμό
- Ρωσία: Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αντιστράτηγο στη Μόσχα – Ποιος είναι ο ρόλος του στην ανταρσία της Wagner
- Ο Άρης συμφώνησε με τη Φιορεντίνα για τον Κουαμέ – Πότε φτάνει ο παίκτης στη Θεσσαλονίκη
- Μια νύχτα μόνο: Αλήθειες και πανικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442