Υπουργείο Υγείας: Εξαίρεση προνοιακών δομών από claw- back και rebate
Την εξαίρεση των προνοιακών δομών από την υποχρέωση της απόδοσης claw- back και rebate έχει προβλέψει το υπουργείο Υγείας σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εντός των Χριστουγέννων. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο δίνει και διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία του Οικοτροφείου «Άγιοι Ανάργυροι».
Την εξαίρεση των προνοιακών δομών από την υποχρέωση της απόδοσης claw- back και rebate έχει προβλέψει το υπουργείο Υγείας σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εντός των Χριστουγέννων. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο δίνει και διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία του Οικοτροφείου «Άγιοι Ανάργυροι».
Το εν λόγω οικοτροφείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η λειτουργία του.
Το υπουργείο Υγείας απαντά ότι για το έτος 2015, ο ΕΟΠΥΥ έχει καταβάλει στο οικοτροφείο τα νοσήλια επτά μηνών. Δύο μήνες έχουν παρακρατηθεί για την απόδοση claw- back και rebate και οφείλονται τα νοσήλια τριών μηνών τα οποία θα αποδοθούν στις αρχές του 2016.
Με αφορμή το γεγονός η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προαναγγέλλει την εξαίρεση των προνοιακών φορέων από τους μηχανισμούς claw- back και rebate με διάταξη σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Τέλος, σημειώνει ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότησης όλων των φορέων με στόχο την απρόσκοπτη περίθαλψη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
- Αυστραλία: Το «πείραμα» της απαγόρευσης των social media κυλάει ομαλά, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442