Αποκλεισμένοι στη Λέσβο χιλιάδες πρόσφυγες λόγω νέας απεργίας της ΠΝΟ
Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Λέσβου παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ. Ο δήμαρχος Λέσβου απευθύνει έκκληση στην ΠΝΟ να εξαιρέσει από την απεργία της τα δρομολόγια για τη μεταφορά προσφύγων. «Σεβόμαστε τον αγώνα τους, αλλά αρνούμαστε να γίνουμε όμηροι στα χέρια τους» λέει. Στους πέντε οι νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, από το ναυάγιο σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού.
Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Λέσβου παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ, κρατώντας δεμένα τα πλοία.
Η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προβλέπει να μην υπάρξει εξαίρεση των τριών πλοίων που χρησιμοποιούνται καθημερινά αποκλειστικά για τη μεταφορά των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, απευθύνει έκκληση στην ΠΝΟ να εξαιρέσει από την απεργία της τα δρομολόγια για τη μεταφορά προσφύγων. «Σεβόμαστε τον αγώνα τους, αλλά αρνούμαστε να γίνουμε όμηροι στα χέρια τους. Δεν πρέπει να αποκλειστούν εδώ οι πρόσφυγες» λέει ο δήμαρχος στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Γαληνός έχει προειδοποιήσει πως εάν η απεργία διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα εγκλωβιστούν στο νησί πάνω από 30.000 πρόσφυγες.
Σε μία συμβολική κίνηση ο δήμος Λέσβου έχει κηρύξει τριήμερο πένθος για τους πρόσφυγες που έχουν χαθεί στα νερά του Αιγαίου, καλώντας τους κατοίκους του νησιού να πάρουν μέρος μαζικά στη δέηση που θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα από τον μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών.
Το νησί της Λέσβου θα επισκεφθούν αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Την ίδια ώρα ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο με πέντε νεκρούς σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου. Τρία παιδιά και δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ενώ 65 διασώθηκαν. Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι από το συγκεκριμένο ναυάγιο.
Από τις 7:30 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 7:30 το πρωί της Τετάρτης έχουν διασωθεί συνολικά 457 πρόσφυγες σε 13 περιστατικά στο Αιγαίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442