«Ηπειρώτικο πανηγύρι» με Πετρολούκα Χαλκιά και Κυρίτση στο Half Note
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ένας από τους κορυφαίους κλαρινίστες όλων των εποχών, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση -έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές του ηπειρώτικου τραγουδιού- επιστρέφει στο Half Note για να στήσει ακόμα ένα «ηπειρώτικο πανηγύρι».
Για τρεις βραδιές, από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, οι δυο τους θα μυήσουν το κοινό στην αυθεντική δημοτική μας μουσική παράδοση και θα αναβιώσουν τις βραδιές της προηγούμενης σεζόν, όπου ο χορός μεταφερόταν ακόμη και στο δρόμο έξω από το κατάμεστο γνωστό στέκι του Μετς.
Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» – είναι το μουσικό-εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαρινίστας από το Δελβινάκι που έχει συμβάλει όπως πολλοί άλλοι – αλλά και όσο λίγοι – στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα.
Αυτό το πάντρεμα είναι που κάνει τον Πετρολούκα Χαλκιά να ξεχωρίζει, και να μην είναι απλός άλλος ένας δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα, αφού αποπειράται να την αναμιγνύει αυτοσχεδιαστικά με άλλες, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, μουσικές παραδόσεις.
Πληροφορίες
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Mετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 20€ (μπαρ) – 25€ (τραπέζι) – 30€ (VIP) με ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί
entertainment.in.gr
- Βρετανία: Στέλνει F-35 στην Κύπρο εν μέσω έντασης ΗΠΑ – Ιράν
- Ολυμπιακός: Φορτσάρει για την επιστροφή του ο Μόρις (vid)
- Αίγιο: Νέα βίντεο ντοκουμέντα του in από την κινηματογραφική διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο
- Λούβρο: Οι ζημιές στο στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία – «Μάχη» Cartier και Van Cleef για την αποκατάσταση
- Στην «Γη της Ελιάς», ο έρωτας οδηγεί σε επικίνδυνες επιλογές – Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια
- Αλλαγή γραμμής στην Premier League για τα σύμβολα Pride μετά από εσωτερικές αντιδράσεις






