Ομπάμα: Ο μεγαλύτερος «καημός» της προεδρίας μου, η οπλοκατοχή
Το θέμα της οπλοκατοχής και η αδυναμία υιοθέτησης νόμων «που θα κινούνται εντός της κοινής λογικής στο θέμα της ασφάλειας» είναι η μεγαλύτερη πληγή για τον Ομπάμα, όπως ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε σε συνέντευξή του στο BBC.
Το θέμα της οπλοκατοχής και η αδυναμία υιοθέτησης νόμων «που θα κινούνται εντός της κοινής λογικής στο θέμα της ασφάλειας» είναι η μεγαλύτερη πληγή για τον Ομπάμα, όπως ο ίδιος αναγνώρισε σε συνέντευξή του στο BBC.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «έπαιζε»τη συνέντευξη του προέδρου, οι ΗΠΑ συγκλονίζονταν από ένα ακόμα έγκλημα: στη Λουιζιάνα, ένας 58χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστη αίθουσα κινηματογράφου, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά. Ο δράστης αυτοκτόνησε.
Το μακελειό επανέφερε μνήμες από την επίθεση στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα, στο Κολοράντο, όταν ο 24χρονος τότε Τζέιμς Χολμς δολοφόνησε εν ψυχρώ 12 ανθρώπους.
Στην ίδια συνέντευξη ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να προσπαθεί προς την κατεύθυνση της αλλαγής της νομοθεσίας.
Όπως ο ανταποκριτής του BBC εξέφραζε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος δεν έμοιαζε πολύ βέβαιος ότι θα υπάρξει τελικά αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι στη διάρκεια της προεδρίας του έγιναν σημαντικά βήματα για την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων στις ΗΠΑ, κάνοντας ειδική αναφορά στις σχέσεις των αφροαμερικανών με τσ όργανα της τάξης.
«Οι ΗΠΑ γίνονται μια πιο ανοικτή και ανεκτική κοινωνία» σημείωσε.
Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ, προκειμένου να διατηρήσει την παγκόσμια επιρροή της.
Για το Ιράν δήλωσε βέβαιος ότι το Κογκρέσο θα περάσει τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ενώ για τη Συρία επανέλαβε την ανάγκη πολιτικής λύσης, ώστε να καταπολεμηθεί η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442