Έφθασε το βραχιολάκι επιτήρησης, πιλοτική εφαρμογή για 250 κρατούμενους
Στα μέσα Μαΐου παραδίδεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης το σύστημα με το «βραχιολάκι» από την εταιρεία ανάδοχο, όπως αναφέρει με το Βήμα της Κυριακής, που θα ενσωματώνει και στην ελληνική πρακτική την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων και υποδίκων όταν δεν κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Σε πρώτη φάση θα εκπονηθεί 18μηνο πιλοτικό πρόγραμμα με 250, στους οποίους δεν θα περιλαμβάνονται ισοβίτες.
Στα μέσα Μαΐου παραδίδεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης το σύστημα με το «βραχιολάκι» από την εταιρεία ανάδοχο, όπως αναφέρει με το Βήμα της Κυριακής, που θα ενσωματώνει και στην ελληνική πρακτική την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων και υποδίκων όταν δεν κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα.
Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα εκπονηθεί 18μηνο πιλοτικό πρόγραμμα με 250, στους οποίους δεν θα περιλαμβάνονται ισοβίτες.
Το βραχιολιάκι-σύστημα εντοπισμού θα φοριέται στο πόδι. Ο γγ αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης τόνισε στο Βήμα ότι «το μέτρο δεν είναι το βραχιόλι, είναι η εφαρμογή του κατ’ οίκον περιορισμού».
Το σύστημα δεν ισοδυναμεί με πλήρη ελευθερία κινήσεων: Το βούλευμα για την χρήση του σε κάθε περίπτωση κρατουμένου θα καθορίζει τους γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς του.
Στην πρώτη πιλοτική φάση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα το φορέσουν 100 υπόδικοι για των οποίων την ανάκριση είναι αρμόδιο το Πρωτοδικείο Αθηνών, 50 κρατούμενοι στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας, Τικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών, 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και τη νεκτίουν στο κατάστημα κράτησης Νέων Αυλώνα και 50 υπόδικοι ή κατάδικοι στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γλαβίνας: Ο Μητσοτάκης κανονικοποίησε το ρουσφέτι, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον δημοκρατική νομιμοποίηση
- Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 2-1: «Βόμβα» από τους «Άγιους», άφησαν εκτός FA Cup τους «κανονιέρηδες»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]
- Ηρακλής – Άρης 2-3 σετ: Ανατροπή ανόδου οι «κίτρινοι», επέστρεψαν στη Volley League μετά μετά από 10 χρόνια
- Η ιστορία δείχνει πως η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν θα αντισταθεί μέχρι τελικής πτώσης σε μια εισβολή των ΗΠΑ
- Φωτιά σε όχημα στη λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο – Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα
- Χωρίς ενδείξεις ευλογιάς τα νεκρά πρόβατα που βρέθηκαν στην Κοζάνη – Πιθανή παράνομη σφαγή
- Η Δόξα Λευκάδας κατέκτησε το πρωτάθλημα κι ανέβηκε απευθείας στη Stoiximan GBL (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-136x85.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442