Βίντεο-σοκ με τους τζιχαντιστές να ισοπεδώνουν την αρχαία Νιμρούντ
Σοκ και οργή προκαλεί νέο βίντεο με την καταστροφή της ιστορικής Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ, αρχαιολογικού κοσμήματος του βόρειου Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με τσεκούρια ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα πριν ανατινάξουν με εκρηκτικά τα ερείπια της αρχαίας πόλης, ισοπεδώνοντας έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Ιράκ.
Σοκ και οργή προκαλεί νέο βίντεο με την καταστροφή της ιστορικής Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ, αρχαιολογικού κοσμήματος του βόρειου Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με τσεκούρια ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα πριν ανατινάξουν με εκρηκτικά τα ερείπια της αρχαίας πόλης.
Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος -η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης του οποίου δε διευκρινίζεται- η Νιμρούντ έχει ισοπεδωθεί.
Η καταστροφή των μνημείων είχε γνωστοποιηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα -με την UNESCO να καταγγέλλει «έγκλημα πολέμου»- όμως δεν είχε μέχρι σήμερα καταστεί γνωστό το εύρος της καταστροφής που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές.
«Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε το μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε» προειδοποιεί εξτρεμιστής στο τέλος του βίντεο.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν, τζιχαντιστές καταστρέφουν με τσεκούρια ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα. Κατόπιν τοποθετούν βαρέλια που έχουν γεμίσει με πυρίτιδα σε ένα μνημείο όπου απεικονίζονται ασσυριακές θεότητες και τελικά μια τεράστια έκρηξη σημειώνεται και ένα σύννεφο σκόνης καλύπτει τα πάντα στην ιστορική τοποθεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Ξαναφτιάχνει «μπούνκερ» για το ενδεχόμενο πολέμου
- Οι πανηγυρισμοί του Βεζένκοφ με τον κόσμο του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του τελικού (vid)
- Τουρισμός: Το «κρυφό» κόστος του ελληνικού «θαύματος» – Οι αντιφάσεις και η «αόρατη» κρίση
- Λιπάσματα: Σε τροχιά αστάθειας η βιομηχανία – Φόβοι για ελλείψεις τροφίμων
- Ο αγχώδης Ιταλός διαιτητής του τελικού του Conference League και οι ασκήσεις οραματισμού!
- Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Ηλεία – Που εντοπίζεται το επίκεντρο







