Cyber Alert: Απετράπη η αυτοκτονία 16χρονης
Την αυτοκτονία ενός 16χρονου κοριτσιού κατάφεραν να αποτρέψουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της υπηρεσίας Cyber Alert. Η 16χρονη είχε αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ σε βάρος και των δυο γονιών της σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Την αυτοκτονία ενός 16χρονου κοριτσιού, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, κατάφεραν να αποτρέψουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της υπηρεσίας Cyber Alert.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου από χρήστη του διαδικτύου ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στη ζωή της.
Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και της σωματικής της ακεραιότητας.
Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διεξήγαγε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και εντόπισε την 16χρονη, η οποία είχε αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι. Η 16χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη.
Επίσης, κατόπιν και παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και των δυο γονιών της, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Υπενθυμίζεται πως για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής – application (ios-android) CYBER KID.
Βράβευση για τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Η εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας (application) CYBERKID της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) στην κατηγορία «Καλύτερη εφαρμογή όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη» (Best Social and Economic Development App).
Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, στο πλαίσιο της τελετής απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442