Σταϊκούρας: Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε με το Eurogroup η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις πολυάριθμες «μεγαλόστομες» εξαγγελίες των τελευταίων ετών, της προεκλογικής περιόδου και των πρώτων μετεκλογικών ημερών και κάνει «στροφή» περίπου 180 μοιρών διατυπώνει ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφασης του Eurogroup.
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε με το Eurogroup η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις πολυάριθμες «μεγαλόστομες» εξαγγελίες των τελευταίων ετών, της προεκλογικής περιόδου και των πρώτων μετεκλογικών ημερών και κάνει «στροφή» περίπου 180 μοιρών διατυπώνει ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφασης του Eurogroup.
Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως η ενδιάμεση και μεταβατική συμφωνία στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση και το Eurogroup αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την αναγκαία εξομάλυνση της σχέσης της χώρας με τους εταίρους και δανειστές.
«Η διαταραχή του τελευταίου μήνα φαίνεται ότι ομαλοποιείται και η κυβέρνηση, με συνεχείς παλινδρομήσεις, ατελείωτες ανακολουθίες, παίγνια με σύμβολα, συμβολισμούς και λέξεις «προσγειώνεται», σταδιακά, στην πραγματικότητα», τονίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσθέτει: «με τη συμφωνία (η κυβέρνηση) εγκαταλείπει τις πολυάριθμες μεγαλόστομες εξαγγελίες των τελευταίων ετών, της προεκλογικής περιόδου και των πρώτων μετεκλογικών ημερών και κάνει στροφή περίπου 180 μοιρών».
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στην παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου, αποδέχεται την αξιολόγηση από την τρόικα, προτείνει και υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν ή υιοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, απορρίπτει τη διαγραφή του χρέους και επιζητά την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών αποφάσεων του Νοεμβρίου του 2012 για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητάς του, αποδέχεται την αποφυγή μονομερών δράσεων ή την ανάκληση μέτρων που επηρεάζουν, αρνητικά, τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοοικονομική σταθερότητα, ενώ αποδέχεται αποκρατικοποιήσεις που θα ακύρωνε «με ένα νόμο και ένα άρθρο».
Μάλιστα ο ίδιος εκτιμά ότι όταν οι υφιστάμενες στη συμφωνία ασάφειες, καταστούν εν πορεία σαφείς και ποσοτικά συγκεκριμένες, τότε πλέον θα πέσουν και τα τελευταία «φύλλα συκής» της κυβέρνησης και θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση, έμπρακτα πλέον, αναζητεί την πορεία της χώρας εντός της ευρωζώνης αυτό από μόνο του αποτελεί θετική εξέλιξη για τη στρατηγική πορεία της χώρας. «Είναι σημαντικό, ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων αναζητούμε πλέον, λόγω και έργω, οδικό χάρτη και εφικτές λύσεις για τη χώρα, εντός του ιδίου πλαισίου», ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442