Αννιώ Παυλοπούλου

Υλικά
4 αβγά 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 300γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 500 γρ. καρότο
τριμμένο 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1κουτ. του γλυκού κανέλα 1 κουτ. του γλυκού
γεμάτο μπέικιν πάουντερ ½ κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρική ½ κουτ. του γλυκού
αλάτι 150 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
Για το γλάσο: 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. τυρί κρέμα 50 γρ.
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε
το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το τριμμένο
καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύ-
ουμε απαλά με μια μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Στη φόρμα ψησίματος
αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50
λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, το
τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τους σπόρους βανίλιας. Καλύπτουμε με το μείγμα το
κρύο κέικ.

gamos.gr