Αισιόδοξη για την αποκατάσταση του ψηφιδωτού στην Αμφίπολη η Λ.Μενδώνη
«Έχουν βρεθεί αρκετά τμήματα που έχουν αποκοπεί από το ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στον Τύμβο Κάστα της Αμφίπολης καθώς και μεμονωμένες ψηφίδες», σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
«Έχουν βρεθεί αρκετά τμήματα που έχουν αποκοπεί από το ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στον Τύμβο Κάστα της Αμφίπολης καθώς και μεμονωμένες ψηφίδες», σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Μιλώντας στον Σκάι η κ. Μενδώνη δήλωσε αισιόδοξη πως οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές στην Αμφίπολη θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στο δεύτερο θάλαμο του Τύμβου Καστά, αλλά τόνισε ότι «θα χρειαστεί αρκετός χρόνος».
Η κ. Μενδώνη επεσήμανε πως η παράσταση του ψηφιδωτού, που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης, δεν είναι σπάνια στην τέχνη των αρχαίων χρόνων, καθώς έχει βρεθεί σε πολλές αγγειογραφίες, αλλά «τώρα την έχουμε και σε ψηφιδωτή μορφή», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, προσέθεσε πως τα ως τώρα ευρήματα επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις των ερευνητών πως ο τάφος χρονολογείται από το τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολωνία: Πολεμικά αεροσκάφη αναχαίτισαν επάνω από την Βαλτική ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος
- ΚΚΕ: Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να συκοφαντήσει τον αγώνα των αγροτών, θα φάει τα μούτρα της
- Διάκριση με… άρωμα γιορτών για τον Μουζακίτη: Δεύτερος ακριβότερος που έχει γεννηθεί Χριστούγεννα (pic)
- Οικονομική ανάπτυξη, αλλά χωρίς δουλειές; Ο οικονομικός εφιάλτης της Gen Z γίνεται πραγματικότητα
- Ισραήλ: Η αστυνομία έκανε έφοδο σε χριστουγεννιάτικο πάρτι και συνέλαβε Παλαιστίνιο που είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης
- Powerball: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 1,8 δισ. δολάρια στο τζακπότ παραμονή των Χριστουγέννων




