Τρεις τραυματίες σε καταδίωξη σκάφους με μετανάστες στην Κάλυμνο
Τρεις τραυματίες -οι δύο σοβαρά- είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυροβολισμών στη διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης σκάφους που μετέφερε μετανάστες από πλωτό του Λιμενικού, που ξεκίνησε στις 6.45 το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου-Ψερίμου, στα Δωδεκάνησα.
Τρεις τραυματίες -οι δύο σοβαρά- είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυροβολισμών στη διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης σκάφους που μετέφερε μετανάστες από πλωτό του Λιμενικού, που ξεκίνησε στις 6.45 το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου-Ψερίμου, στα Δωδεκάνησα.
Φουσκωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, σε προγραμματισμένη περιπολία του, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος επτά μέτρων να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Οι λιμενικοί κατευθύνθηκαν κοντά του και επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν, με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, τον μόνο ορατό επιβαίνοντα.
Ο διακινητής, ωστόσο, αγνόησε τις οδηγίες τους και τράπηκε σε φυγή, επιχειρώντας να διαφύγει της σύλληψης.
Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν τότε την καταδίωξή του, με τον διακινητή να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς.
Κατά τη διάρκεια ελιγμού, βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, επιχειρώντας διαρκείς προσπάθειες εμβολισμού και βύθισής του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο λιμενικών στο χέρι, από πτώση του στο κατάστρωμα του περιπολικού.
Οι λιμενικοί προσπάθησαν εκ νέου να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο, αυτή τη φορά με προειδοποιητικές βολές.
Καθώς, όμως, το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού, οι δύο λιμενικοί έριξαν βολές και προς τη μηχανή του.
Μόλις τελικά το δουλεμπορικό ακινητοποιήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν τον διακινητή.
Διαπίστωσαν ότι μετέφερε άλλα 13 άτομα, που είχε κρύψει στην καμπίνα και ήταν ξαπλωμένα στο κατάστρωμα, καλυπτόμενα από την υπερκατασκευή του ταχυπλόου. Ένα από αυτά συνελήφθη ως συνεργός του διακινητή.
Η καταδίωξη είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό δύο εκ των 12 μεταναστών, που διακομίστηκαν με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Καλύμνου. Στη συνέχεια ο ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στη Ρόδο και ο άλλος με C-130 στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Στον λιμενικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου Καλύμνου.
Για το συμβάν η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα της Κω, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά.
Κατόπιν εντολής του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου, στο σημείο έσπευσε ο περιφερειάρχης της 8ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Αργυρίου, προκειμένου να συνδράμει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ διετάχθη και Ενορκη Διοικητική Εξέταση, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442