Τον 18χρονο που δολοφονήθηκε από αστυνομικό αποχαιρέτησε το Μιζούρι
Εκατοντάδες άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του νεαρού Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Η κηδεία διεξήχθη με τραγούδια, χειροκροτήματα και χορούς, τιμώντας τον νεκρό, μακριά από τη βία και την οργή των τελευταίων ημερών.
Εκατοντάδες άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του νεαρού Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.
Η κηδεία διεξήχθη με τραγούδια, χειροκροτήματα και χορούς, τιμώντας τον νεκρό, μακριά από τη βία και την οργή των τελευταίων ημερών.
Οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν, χειροκρότησαν και χόρεψαν ενθυμούμενοι τον νεαρό.
Η σορός του Μπράουν τοποθετήθηκε σε ένα μαύρο και χρυσό φέρετρο, πάνω στο οποίο βρίσκεται το καπέλο που φορούσε στις 9 Αυγούστου, το βράδυ της δολοφονίας του.
Γύρω από το φέρετρο υπήρχαν φωτογραφίες του ίδιου από μικρή ηλικία.
«Δεν υπάρχουν αντίο για εμάς, όπου και να είσαι θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές μας» αναφέρει επιγραφή που συνόδευε μία από τις φωτογραφίες.
Μουσική γκόσπελ ακουγόταν στην εκκλησία, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή. Έξω από αυτήν, οι συγκεντρωμένοι τραγουδούσαν το «We Shall Overcome», ύμνο των πολιτικών κινημάτων.
Στην κηδεία παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας