Επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς σε 45χρονο ασθενή
Σε επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς υποβλήθηκε 45χρονος ασθενής που έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια. Ο ασθενής βρισκόταν στη λίστα αναμονής από τον Απρίλιο του 2014 και νοσηλευόταν με ενδοαρτική αντλία και ινότροπα στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου από τον Μάρτιο του 2014.
Σε επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς υποβλήθηκε 45χρονος ασθενής που έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια. Ο ασθενής βρισκόταν στη λίστα αναμονής από τον Απρίλιο του 2014 και νοσηλευόταν με ενδοαρτική αντλία και ινότροπα στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου από τον Μάρτιο του 2014.
Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 με μόσχευμα που πρόσφερε η οικογένεια δότη που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων». Σήμερα, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική.
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του δότη όπως και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιά «Ο Άγιος Παντελεήμων», και ειδικότερα, τον διοικητή, Κωνσταντίνο Πεταλά και τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Αντώνιο Μαυρομμάτη.
Από τις αρχές του έτους στο Ωνάσειο έχουν πραγματοποιηθεί έξι μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Συνολικά από την έναρξη του Προγράμματος το 1995, το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει 126 μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε 125 ασθενείς. Σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή 29 άτομα, εκ των οποίων, 10 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.
health.in.gr
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442