Κολομβία και Ακτή Ελεφαντοστού ρίχνονται στη «μάχη» για την πρωτιά
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση της Κολομβίας με την Ακτή Ελεφαντοστού, την Πέμπτη (19:00) για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ, όπου συμμετέχει και η εθνική Ελλάδος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση της Κολομβίας με την Ακτή Ελεφαντοστού, την Πέμπτη (19:00) για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ, όπου συμμετέχει και η εθνική Ελλάδας.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «Brasilia national stadium» της πόλης Μπραζίλια, με διαιτητή τον Άγγλο, Χάουαρντ Ουέμπ.
Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι σε φάση ομίλων, καθώς οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα και όποια κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, γίνεται το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου.
Ο συγκεκριμένος αγώνας, ενδιαφέρει άμεσα και την Εθνική μας, καθώς σε περίπτωση νίκης επί της Ιαπωνίας, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι νίκη της Ακτής Ελεφαντοστού, έτσι ώστε η πρόκριση να κριθεί με τους Αφρικανούς στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου.
Με βάση την εικόνα που έδειξαν οι δύο αντίπαλοι στην πρεμιέρα, αναμένεται ένας αμφίρροπος αγώνας με τους Αφρικανούς να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα, λόγω εμπειρίας σε ατομικό επίπεδο και μαχητικότητας στον αγωνιστικό χώρο.
Κατά πάσα πιθανότητα οι δύο προπονητές θα παρατάξουν ενισχυμένη μεσαία γραμμή, καθώς πρώτιστος στόχος θα είναι η διατήρηση του «μηδέν».
Με δεδομένο ότι οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού έχουν καλύτερη κατοχή, ενδεχομένως να μπορέσουν ευκολότερα από τους Κολομβιανούς, να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να σκοράρουν.
Στα αξιοσημείωτα εξωαγωνιστικά, η άτυπη «μάχη των γερόλυκων» με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να βαδίζει στα 36 και τον Μάριο Γέπες στα 38, καθώς επίσης και ότι ο Αργεντινός προπονητής της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν, παραμένει αήττητος σε 90λεπτο κατά την διάρκεια Μουντιάλ.
Στην διοργάνωση του 2006 ήταν τεχνικός της Αργεντινής και μέχρι να αποκλεισθεί από την Γερμανία στα πέναλτι δεν είχε χάσει αγώνα.
Στο παρελθόν οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπινα, Ζουνίγκα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Σάντσες, Κουαντράδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο, Γκουτιέρες
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρι, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ, Καλού, Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο, Μπονί
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers
- Μερική απασχόληση: Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη – Τι ισχύει για την Ελλάδα
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)
- Κ. Καραμανλής: Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους αγρότες και κτηνοτρόφους





