Έναν ιδιότυπο «ναό» στη βορειοδυτική Ινδία επισκέπτονται πολλοί ντόπιοι, ζητώντας τις ευλογίες μίας παλιάς μοτοσικλέτας, η οποία πιστεύουν ότι έχει «υπερφυσικές δυνάμεις» και προστατεύει τους οδηγούς.

Η μοτοσικλέτα, μία παλιά Royal Enfield Bullet 350 κυβικών εκατοστών, ανήκε σε ένα νέο ονόματι Ομ Μπάνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1988 όταν έπεσε με το δίκυκλό του σε ένα δέντρο.

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, η μοτοσικλέτα του επέστρεφε στον τόπο του δυστυχήματος, ακόμα και όταν η αστυνομία την μετέφερε στη νότια επαρχία Παντζάμπ.

Η μοτοσικλέτα βρίσκεται τώρα κλεισμένη σε ένα γυάλινο κουτί, διακοσμημένο με λουλούδια, στο χωριό Μπανταγί, το οποίο έχει αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς θιασώτες.

«Έχω έρθει πολλές φορές σε αυτό το μέρος. Όποτε περνώ, έρχομαι και ζητώ τις ευλογίες του Ομ Μπάνα για ένα ασφαλές ταξίδι» δήλωσε ένας από το αυτούς στο τοπικό δίκτυο News18.

Οι βρετανικής σχεδίασης μοτοσικλέτες Royal Enfield Bullet κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930 και από το 1948 κατασκευάζονται στην Ινδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ