Κάθε λεπτό το ιταλικό Δημόσιο χάνει 347.000 ευρώ λόγω της φοροδιαφυγής
Κάθε λεπτό της ώρας η ιταλική υπηρεσία είσπραξης φόρων υφίσταται ζημία ύψους 347.000 ευρώ από εισοδήματα και εισπράξεις που δεν δηλώνονται, βάσει υπολογισμού που περιέχεται σε έρευνα του ιταλικού συνδικάτου Uil. Το ποσό αυτό υπολογίζεται ότι ανέρχεται κάθε ημέρα στα 500 εκατ. ευρώ, και κάθε χρόνο ξεπερνά τα 180 δισ. ευρώ. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα ήταν αρκετό να μειωθεί κατά το ήμισυ η φοροδιαφυγή για να μηδενιστεί μέσα σε 23 χρόνια το ιταλικό δημόσιο χρέος.
Κάθε λεπτό της ώρας η ιταλική υπηρεσία είσπραξης φόρων υφίσταται ζημία ύψους 347.000 ευρώ από εισοδήματα και εισπράξεις που δεν δηλώνονται, βάσει υπολογισμού που περιέχεται σε έρευνα του ιταλικού συνδικάτου Uil.
Το ποσό αυτό υπολογίζεται ότι ανέρχεται κάθε ημέρα στα 500 εκατ. ευρώ, και κάθε χρόνο ξεπερνά τα 180 δισ. ευρώ.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα ήταν αρκετό να μειωθεί κατά το ήμισυ η φοροδιαφυγή για να μηδενιστεί μέσα σε 23 χρόνια το ιταλικό δημόσιο χρέος.
Ανακοινώνοντας τα συμπεράσματα της έρευνας το συνδικάτο Uil τόνισε ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές, ώστε να προτείνει την τροποποίηση του βασικού νόμου που διέπει τη φορολόγηση των πολιτών για να μπορούν να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα πολλές περισσότερες δαπάνες από ό,τι μέχρι σήμερα.
Το Uil υποστηρίζει πως έτσι θα επιτευχθεί -χάρη σε απτά κίνητρα- μία διόλου ευκαταφρόνητη μείωση της φοροδιαφυγής.
«Είναι σαφές ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ιταλία αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, ένα εντονότατο κοινωνικό πρόβλημα» δήλωσε ο γραμματέας του συνδικάτου, Λουίτζι Αντζελέτι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, επί του συνόλου των φορολογικών εισπράξεων, το 86,7% καταβάλλεται από μισθωτούς και συνταξιούχους, «κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια βαθιά, αδικαιολόγητη ανισότητα μεταξύ των φορολογούμενων» στην Ιταλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442