Αφιερωμένη στον Παρθενώνα η 25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης
Ο Παρθενώνας έχει την τιμητική του, φέτος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης. Την ημέρα της εθνικής επετείου το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο και οι επισκέπτες του θα συζητήσουν με αρχαιολόγους - φροντιστές για την αρχιτεκτονική, τον γλυπτό διάκοσμο, τον συμβολισμό και την ιστορία του μνημείου.
Ο Παρθενώνας έχει την τιμητική του, φέτος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης.
Την ημέρα της εθνικής επετείου, οπότε το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που απασχόλησε τόσο τους προγενέστερους όσο και τους σημερινούς θεατές του.
Συγκεκριμένα, αρχαιολόγοι – φροντιστές του Μουσείου θα είναι εκεί για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους ζητήματα σχετικά με την αρχιτεκτονική, τον γλυπτό διάκοσμο και τον τρόπο έκθεσής του, τον συμβολισμό και την ιστορία του περίφημου μνημείου.
Οι παρουσιάσεις -στις οποίες θα συμμετέχουν 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση- θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά στις 12:00 και στις 13:00, στα αγγλικά στις 11:00 και στα γαλλικά αντίστοιχα στις 11:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η διάρκεια της παρουσίασης είναι 50 λεπτά.
Τέλος, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα υποδέχεται τους επισκέπτες με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442