Τσίπρας: Δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο χαρακτήρισε «δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο χαρακτήρισε «δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «βραδυφλεγή βόμβα», αναφερόμενος στο γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες, στους οποίους θα προστεθούν και χιλιάδες ακόμη, από το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, που δεν θα έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα.
Ωστόσο, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, τότε οι βουλευτές πρέπει να κάνουν και δεύτερες σκέψεις, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας, σαφώς, να εννοηθεί ότι ζητά από τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται μετά από εντολή της τρόικας και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενό του είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας, που έχει ανάγκη από την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την υποστήριξή του στον αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο αγώνας, έχει τα χαρακτηριστικά της επιβίωσης, αλλά έχει και ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, καθώς είναι αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου, ο πρόεδρός του Παναγιώτης Ψυχάρης εκτίμησε ότι η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταβαραθρώσει ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας και εξέφρασε φόβους ότι ετοιμάζουν απολύσεις γιατρών. Επίσης, ο κ. Ψυχάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη του αγώνα τους από τον κ. Τσίπρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442